Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 24
15 DE FEBRER 2012

Editorial


Agustí Bassols

(I) A l’editorial del nostre Butlletí del mes de desembre, vam lamentar que cap Bisbe català  hagués alçat la seva veu en defensa de la doctrina social de l’Església que sosté, no únicament  els drets de l’home, sinó també els drets dels pobles i en particular el de la independència, que un comunicat de la Conferència Episcopal Espanyola  no havia respectat.  Així és: en  les recomanacions d’aquest comunicat adreçades als votants catòlics, cara les eleccions del 20-N, va remarcar “la necessitat de tutelar la unitat de l’Estat espanyol, enfront de les manipulacions de la veritat  històrica per causa de pretensions separatistes o d’altres ideologies de qualsevol tipus& rdquo;.

Doncs bé, ens resulta molt plaent haver de rectificar l’al·lusió a & ldquo;cap Bisbe català” perquè, almenys un Bisbe, o millor dit, un Arquebisbe, l’Arquebisbe de l’Urgell i Copríncep d’Andorra, de retorn de Terra Santa, en un entrevista publicada al diari “El Punt Avui,” de 22 de gener, després d’una sèrie d’encertades manifestacions sobre temes d’interès, va fer constar que els Bisbes de Catalunya és evident que  estan al costat del que el poble català vulgui; i preguntat, concretament, sobre si el que es vol és la independència, va respondre sense ambages: ”Doncs el que vulgui, si el poble català democràticament ho vol. És el que fa l’Església a tot el món”. (Aquí, podia haver afegit, ”menys a Espanya”).

Pocs dies després de la publicació del comunicat de referència, segons sembla, el Rvd. Cardenal-Arquebisbe de Barcelona, junt amb altres Prelats de Catalunya, van traslladar-se a Madrid, atenent la crida del Cardenal Rouco, sense formular, almenys públicament, cap mena de queixa per raó  del comunicat en qüestió.

(II) Passant a un altre tema greu, en la línia de la política de recentralització que practica el Govern de Madrid, amb especial dedicació a Catalunya, el Ministeri de Foment ha aturat el procés de privatització de l’aeroport del Prat, al·legant que no és el moment propici per obtenir preus raonables i que no és bo que hi hagi competència entre aquest aeroport i el de Barajas. En realitat, el que el Govern espanyol tem i no vol, és que si el Prat deixa d’estar subordinat a Barajas i al remolc d'Aena, que sempre ha  beneficiat l’aeroport madrileny, aquest sigui superat  en tots els aspectes per l’aeroport català. Segons els experts, el model Aena està absolutament exhaurit i només es manté en països on hi hagi un sol aeroport o un volum de moviment aeroportuari molt pobre. La Càmera de Comerç de Barcelona ja ha advertit que la decisió de Foment és absolutament oposada a les tendències internacionals i que si no s’estableix una gestió individualitzada al Prat l’economia catalana en pagarà les conseqüències.

(III) Recomanem la lectura de les primeres pàgines del suplement “Diners” de “La Vanguardia” del diumenge dia 5 dels corrents, en les que s’exposa, amb detall i coneixement del tema, el que costa econòmicament als catalans formar part d’Espanya. Aquest cost,  amb tota probabilitat, seguirà  augmentant.

(IV) D'acord com estava previst, el passat 1 de febrer se celebrà l'Assemblea General de Socis de Sobirania i Justícia. Afortunadament la pluja i el fred intens d'aquell dia no impediren una assistència prou concorreguda d'associats. S'està preparant un informe que es farà arribar oportunament a tots els socis amb les decisions preses i previstes a l'ordre del dia, aprovades, totes elles, per unanimitat.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí: sij@sij.cat
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats