Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 22
15 DE DESEMBRE 2011

Editorial


Agustí Bassols

Un mes de novembre molt atapeït d'activitats i feina, no ens ha permès ocupar-nos fins ara del Comunicat que la Conferència Episcopal Espanyola va donar a conèixer a finals d'octubre, en relació amb les eleccions generals que aleshores havien de celebrar-se, com efectivament es van celebrar, el dia 20 del mes de novembre darrer. Malgrat el temps transcorregut, creiem que Sobirania i Justícia ha d'exterioritzar la seva discrepància per raó de les recomanacions adreçades als votants en aquell document, del que transcric a continuació, estrictament i literalment, una de les frases més significatives:

"..es necesario tutelar el bien común de la nación española en su conjunto, evitando los riesgos de manipulación de la verdad histórica y de la opinión pública por causa de pretensiones separatistas o ideológicas de cualquier tipo."

Aquestes afirmacions no únicament menystenen les agrupacions i els partits independentistes, sinó que contradiuen la Doctrina Social de l'Església, sintetitzada a l'article 157 del seu Compendi, en els termes que resumeixo amb la transcripció de les frases següents:

"La pau es fonamenta no tan sols en el respecte dels drets de l’home sinó també en el respecte dels drets dels pobles, en particular el dret a la independència. La nació té un dret fonamental a l’existència, a la pròpia llengua  i cultura mitjançant les quals un poble expressa la seva sobirania espiritual..."

La Federació de Cristians de Catalunya ha publicat una nota extensa i molt ben documentada rebatent els punts erronis de l’escrit de la Conferència Episcopal. Però això no és suficient. I resulta molt penós que cap Bisbe català hagi alçat la seva veu per defensar la doctrina de l’Església.

En un altre ordre de coses i en relació també amb les recents eleccions generals, ens plau remarcar i celebrar que, per  primera vegada, en unes eleccions estatals, a Catalunya, un partit d’obediència catalana, resulti ser el més votat. Malauradament, però, el PP ja ha donat les primeres mostres de com administrarà la seva majoria absoluta al negar-se a pagar els 1.450 milions d’euros que l’Estat deu a Catalunya en concepte de fons de competitivitat. I ja s’entreveu que, per ara, no hi haurà negociacions sobre l’anomenat "pacte fiscal". I tot això abans de formar Govern. Cal, i és d'esperar, que el Govern de Catalunya sabrà estar al seu lloc, d’acord amb el que ha proclamat en referència a aquests problemes.

Amb aquesta confiança seguirem treballant per la independència

També, ateses les dates, vull aprofitar l'avinentesa per desitjar-vos a tots i totes un bon Nadal i una venturosa entrada a l'Any Nou.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí: sij@sij.cat
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats