Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 20
14 D'OCTUBRE 2011

Editorial


Quim Torra

Només a Europa, en els últims 100 anys, s'han creat 29 nous Estats. Sovint, absorts en la nostra particular situació com a catalans, tendim a oblidar que el procés que Catalunya vol endegar, molts d'altres ja ho han fet abans. I així, doncs, per què no estudiar i analitzar com es crea un Estat? Per què no plantejar-se com són els acords de separació entre l'Estat orginari al qual s'està lligat i l'Estat resultant de la separació? Per què no analitzar què cal fer i quines són les conseqüències legals, financeres i polítiques en qualsevol successió d'Estats?

Al repte apassionant de construir un Estat vol dedicar Sobirania i Justícia el primer Congrés Internacional que organitza, BULDING A NEW STATE. La jornada tindrà lloc el proper dia 3 de novembre, al palau Robert, i es composa d'unes primeres sessions matinals de treball -d'accés restingit- i unes ponències obertes al públic, a la tarda.

Volem analitzar, des del punt de vista del moment D+1, l'endemà de la independència, quins són els temes més importants que cal tenir en compte a l'hora de construir un nou Estat. El Dr. Charles Ehrlich, d'Oxford, l'advocada Ana Stanic, de Londres, i els professor Patrick Dumberry, d'Otawa i Carles Boix, de Princeton, analitzaran tots els grans eixos que cal tenir en compte en un procés de secessió. Ens interessa doncs, comparar-nos amb la resta del món i anar construint el relat tècnic del que, en el seu moment, Catalunya haurà de plantejar a Espanya.

Amb aquest Congrés, les sessions públiques del qual, en anglès, seran retransmeses en directe per Internet, Sobirania i Justícia vol aportar el seu petit gra de sorra en l'ardida piràmide que ens caldrà construir entre tots.

El repte és enorme, però existeix a Catalunya un projecte més apassionant que el d'analitzar com construirem el nostre futur en llibertat?

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí: sij@sij.cat
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats