Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 19
15 DE SETEMBRE 2011

Editorial


Agustí Bassols

Diumenge passat hem celebrat els catalans la nostra Diada Nacional amb el mateix fervor de sempre, però sota els efectes dels darrers maltractaments provinents d’Espanya, que han suscitat un augment visible de l’independentisme.

L’acte institucional, pletòric de gent, va desenvolupar-se d’acord amb un programa ben escollit que va complaure tothom. Em plau molt poder explicar que la gran ovació, els prolongats aplaudiments i els crits a favor de la independència, que encara ressonen als nostres caps i als nostres cors, van ser dedicats a la nostra llengua i, concretament, a la immersió (objecte de la darrera agressió espanyolista) en virtut de l’excel∙lent parlament de Màrius Serra. Anem bé: el Govern ha plantat cara i el poble li dóna suport.

Em permeto, però, dos suggeriments sobre l’organització de l’acte, sense el menor ànim de crítica. El Govern i les Autoritats entren i surten del recinte per un accés oposat al que utilitza el públic, de manera que aquells queden molt distants i no hi ha comunicació. Crec que si al final de l’acte, per exemple, se servís una copa de cava es crearia una valuosa confraternització. També penso que dintre del mateix recinte del Parc es podria trobar un espai menys assolellat i, per tant, més confortable que el de la celebració d’enguany.

L’ofrena floral i la manifestació de la tarda van tenir lloc amb tota normalitat, molt entusiasme i gran afluència de participants. Al Fossar de les Moreres va bullir l’independentisme.

Però no tot són flors i violes. Continuen els atacs contra Catalunya, fruit d’un espanyolisme imperialista que no té remei. La reforma de la Constitució ha estat un acte anti-democràtic i excloent per a Catalunya, com ja ha estat comentat per la premsa, i “l’ultimàtum” del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (qui ho diria!) constitueix un nou atac contra la llengua catalana a l’escola.

Cal, per aquestes raons, que les Eleccions Generals que s’aproximen, i que poden tenir una forta incidència en el futur de Catalunya, reflexin l’actual situació i que la societat catalana aprofiti aquest procés electoral per expressar, amb els seus vots, el rebuig definitiu al tracte indigne que Catalunya, amb més o menys alteracions, ha rebut d’Espanya durant tres segles. Al marge d’aquestes raons, atès que som una Nació, gaudim, com totes, del “Dret a decidir”. Per què esperem, doncs?

Només de nosaltres i del nostre esforç depèn la transformació de Catalunya en Estat, un estat modern, democràtic i pacífic dintre de la Unió Europea.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí: sij@sij.cat
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats