Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 06
15 DE JUNY 2010

Editorial


Agustí Bassols

El dia 25 del mes passat, Sobirania i Justícia va fer la seva presentació al poble de Sarrià, al que em plau donar les gràcies per la seva bona i cordial acollida i el seu favor. També em plau molt expressar públicament el nostre agraïment al Consell Municipal del Districte i al seu President Sr. Puigdollers, al Sr. Rector de la Parrròquia de St Vicens, a la Sra. Montserrat Morera, Presidenta de la Taula d’Entitas, i a L’Orfeó Sarrianenc i a la seva Directora Sra. Carme Maestre. I no vull deixar de mencionar, encara que es tracti de persones de casa nostra, l’esforç i l’encert dels companys de Junta que van organitzar i dirigir l’acte i la presència del nostre President d’Honor, Sr. Badia i Margarit, que va presidir-lo.

Capítol a part mereixen els Srs. Víctor Alexandre i Alfons Duran Pich pels interessantíssims parlaments amb què ens van obsequiar, i als que només podré referir-m’hi breument en el limitat espai d’aquest editorial.

El Sr. Alexandre, escriptor i periodista, que entre moltes altres obres i articles, el 1999 va tenir el valor de publicar el llibre “Jo no sóc espanyol”, ens va parlar del tema “El compromís de l’escriptor amb la llibertat del seu País”. I a fe que va fer honor a aquest compromís, exposant-nos les línies essencials del seu pensament, els camins i les orientacions que han de portar-nos a la independència, i algunes referències de la mentalitat espanyola per la qual, entre altres coses, els catalans jurídicament no existim. I amb un contagiós optimisme va predir que tots els assistents a l’acte veuríem el dia de la independència, més d’hora del que pensem.

El Sr. Duran Pich, llicenciat en psicologia i sociologia, graduat a la Universitat de Stanford, entre molts altres títols, va parlar sobre la “Viabilitat econòmica de Catalunya". Amb contundència, amb arguments irrefutables i xifres que no enganyen, amb un coneixement perfecte de la situació, va demostrar la viabilitat de la nostra economia per fer front a la independència sense problemes. I, en canvi, va demostrar igualment, que no és suportable pels catalans, parlem català, castellà o àrab, l’expoli de que som objecte, que va xifrar en 21.000 milions d’euros, any rere any. Si el Sr. Alexandre ens va inculcar una bona dosi d’optimisme sobre l’assoliment de la independència el Sr. Duran ens la va brindar de tranquil·litat respecte el nostre futur econòmic, un cop alliberats de l’opressió espanyola.

Després d’unes paraules meves i d’unes cançons ben nostres, bellament interpretades per l’Orfeó Sarrianenc, el cant dels Segadors ens va unir a tots i va cloure l’acte.

 

 

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí: sij@sij.cat
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats