Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 04
15 D'ABRIL 2010

Editorial


Agustí Bassols

D’un temps ençà, s’ha fet perceptible en el nostre ambient una certa preocupació per una suposada manca d’unitat en el si de l’independentisme. És cert que avui hi ha moltes plataformes i diferents entitats de tota mena que actuen al seu aire. Però això és bo perquè totes elles es mouen amb la mateixa finalitat: l’assoliment de la independència de la pàtria. I és més, com afirma Salvador Cardús en un encara recent article, intel·ligent com tots els seus, ens “calen molts objectius simultanis i que tothom s& agrave;piga treballar en l’àmbit que li és propi i allà on té solidesa.. . (necessitem) ...molts rierols que fent el seu curs, vagin convergint fins a crear un corrent central que, quan sigui l’hora, ja arrossegarà tot allò que arreplegui”.

Gràcies precisament a aquesta diversificació d’iniciatives i projectes, l’independentisme està bullint avui de feina ben feta i d’idees, propostes i programes que procedeixen d’uns i són assumits per molts d'altres. Així el dia 25 d’aquest mes tindrà lloc la 3a tongada de consultes populars; el 8 de maig es produirà la concentració de catalans a Ginebra, davant l’edifici de la ONU per internacionalitzar la reclamació de l’Estat propi, i hi han altres projectes en fase de consolidació, tals com una massiva mobilització el mes de juny i la celebració de la que pot ser la 1ra Conferència Nacional per a la Independència de Catalunya.

Això a part, el mes d’abril inclou importants celebracions i efemèrides que no podem passar per alt. El 23, festivitat de Sant Jordi i dia del llibre. Al llarg dels nostres butlletins hem recomanat diferents llibres d’interès, però hi ha dos que encara no hem esmentat i que em complau especialment fer-ho ara. Són “República TV” d'en Francesc Canosa i “El camí de la independència” d'en Salvador Cardús, ambdós amics i col·laboradors estimats.

Ahir, dia 14, es van complir 79 anys de la proclamació de la República catalana pel nostre gran i inoblidable President Francesc Macià. I el passat dia 10, també d’aquest mes, se n’han complert trenta de la constitució del primer Parlament de Catalunya, després de la dictadura franquista. Deixant a banda la bona tasca legislativa realitzada, en un ambient de democràtica correcció, cal reconèixer que en política parlamentària i en mires a la independència, s’ha avançat molt poc. Aquest és un tema d’obligada reflexió atesa la proximitat de les eleccions.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí: sij@sij.cat
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats