Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 27
15 DE MAIG 2012

El llibre


La veritat és com l'au Fènix, sempre torna a renéixer

Enric Guillot

Primer de tot voldria agrair a l'associació ‘Sobirania i Justícia’ l’oportunitat que em dóna de poder-vos presentar en el butlletí d’aquest mes de maig el llibre “La Descoberta i Conquesta Catalana d’Amèrica, una història reescrita per castellans”, publicat el passat mes de març per l’editorial Librooks i ja disponible en un bon nombre de llibreries del país.

La història oficial espanyola ens explica que fou Castella l’única protagonista del descobriment i conquesta del continent americà, resumida en la dita castellana “Por Castilla y por León nuevo mundo halló Colón”.

Així mateix, la també dita castellana “Tanto monta, monta tanto, Isabel como Fernando”, ens descriu com la reina Isabel de Castella i el rei Ferran de Catalunya, Aragó, València, Mallorca... etc, manaven per igual.  L'estrany és que, tot i tenir el mateix poder de decisió, a l'hora d’explicar-nos la història resulta que sols “ monten” la Reina Isabel i els seus ciutadans del regne de Castella.  De fet, en la historiografia oficial espanyola no ha quedat ni rastre d’aragonesos, catalans, mallorquins, napolitans, sards, sicilians i valencians, en la empresa de la conquesta i descoberta del nou món.

Però, què succeeix quan en museus d’arreu del món apareixen proves iconogràfiques de l’època, en mapes, còdexs, gravats, i documents, que contradiuen, una vegada i un altra, la historiografia oficial espanyola i que demostren fefaentment la presència catalana en la empresa del descobriment i conquesta d’Amèrica?

Aquesta és la pregunta que cadascú de vosaltres haurà de respondre per si mateix.  No val que us l’expliqui un tercer, com ara jo mateix, ja que el que jo us explico són les meves pròpies conclusions.  Per tant haureu de ser cadascú de vosaltres qui jutgeu i valoreu els arguments i les imatges presentades i per tant les conclusions a les que jo he arribat.

Un petit consell, no us deixeu emportar per la rauxa dels sentiments i analitzeu fredament el que llegiu i observeu, ja que l’objectiu d’aquest llibre no és altre que el de divulgar i presentar noves dades iconogràfiques, que us permeti amb major llibertat de coneixement arribar a les vostres pròpies conclusions històriques i, per tant, modificar la vostra concepció històrica si així ho estimeu oportú.

Ara sols em queda desitjar-vos que, com a mínim, gaudiu tant amb la lectura d’aquest llibre com jo he gaudit realitzant-lo.

Agraït per la vostra tasca i atenció, rebeu una forta abraçada,

Enric Guillot

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats