Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 25
15 DE MARÇ 2012

Activitats SiJ


Antoni Castella, primer a la dreta

Associació Europea per a la Independència

Antoni Castella

El 14 de juliol de 2011, representants de grups independentistes de Flandes, de Catalunya i d’Escocia signaren a Bruges un acord sobre la constitució de la “European Partnership for Independence” (EPI) amb la finalitat de crear una coordinació internacional per el respecte al dret universal de l’autodeterminació dels pobles i pel seu exercici.

Dels dies 12 a 15 de febrer se celebrà a Barcelona una reunió de l’EPI sota el lema Working together to exercise the Universal Right of Self-Determination. Hi assistiren representacions de Catalunya, Escòcia, Euskadi, Flandes, el Sudtirol i Irlanda del Nord, malgrat que la problemàtica d’aquests pobles és ben diferent. Aquestes jornades  foren organitzades per l’associació Welcome Mr. President, sota la direcció de la senyora Anna Arqué.

Catalunya és una nació amb una llengua i un dret propis, factors definitoris d’un poble, des de fa més de deu segles, i una voluntat identitària que malgrat els esforços per ofegar-la ha perviscut en tot moment, tot i que  el 1714 ens fou arrrabassat brutalment el caràcter d’Estat.

Els altres pobles damunt dits, representats per associacions que promouen la seva independència, estan en situacions similars a la de Catalunya, i totes treballen per aconseguir l’autogovern  pacíficament com a futurs estats europeus.

Com va quedar ben clar en el curs de la Primera Conferència sobre el Dret a l’Autodeterminació de Catalunya Building a new State, per aconseguir la independència una nació, un poble, necessita el seu reconeixement internacional com a Estat. És necessari que altres estats o organismes internacionals significatius el reconeguin  com a tal (Unió Europea, ONU, ...).

Cal fomentar la internacionalització del problema català i recolzar associacions o moviments com l’EPI que pretenen la coordinació de  nacions sense estat, i així donar un ressó superior al reconeixement del dret a l’autodeterminació que  faci possible l’assoliment  de  la seva independència.

Escòcia preveu un referèndum sobre la seva independència el 2014. El passat dissabte l’Associació Nacional Catalana en el seu “full de ruta” concretà pel mateix any la declartació d’independència de Catalunya.

Desitgem fermament que ambdós països aconsegueixin aquest objectiu just, possible i necessari.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats