Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 02
15 DE FEBRER 2010

L'opinió del lector


L'opinió del lector

Lourdes Bassols

Benvolguts lectors: això sanima! Els comentaris rebuts per a aquest número del butlletí han doblat els rebuts anteriorment i això ens anima a seguir en la nostra tasca i a millorar-la. Gràcies a tots els que hi col·laboreu.

Dels comentaris denguany, vull destacar el gran impacte que ha tingut larticle del nostre estimat Enric Vila on encoratja els joves a tirar endavant la tasca per la consecució dun estat propi a Catalunya, la tasca que la generació de lEnric va començar i que ara cal concloure. La Cristina i lÀngels es mostren commogudes per les paraules de lEnric i, alhora, insisteixen en la necessitat de què es produeixi lurgent relleu generacional per el qual és indispensable que els nostres joves se sentin motivats, útils i necessaris en lassoliment de lobjectiu.

Daltra banda constato que molts dels comentaris que ens arriven són de caire general i no estan directament relacionats amb els articles del butlletí. Si això significa, com no dubto, que el nostre butlletí serveix per vehicular opinions, suggeriments i reflexions al voltant dallò que succeix a casa nostra, dallò que ens ocupa i ens preocupa, interpreto que la nostra feina cobra així molt sentit.

Dentre aquests comentaris generals en destaquen dos que tracten el tema del català als mitjans de comunicació. La Núria C. explica una divertida anècdota sobre lexpressió “parar taula. Ella, diu la Núria, la va aprendre correctament de petita i en veure-la mal escrita en un pòster dun supermercat on comprava amb els seus pares, sense cap mena de vergonya va demanar a la caixera que la corregissin. Ara, passats els anys, la Núria ha pogut comprovar amb sorpresa que els seus esforços correctors no van servir per a res: a TV3, en hora de màxima audiència i en una de les sèries més vistes, els personatges continuen referint-se a lacció de preparar la taula per dinar com “parar la taula”! En Boris Pascual, en un escrit molt enginyós, ens comenta, en canvi, que troba que TV3 ha entrat en una espiral dús de cultismes i dexpressions dalta volada que, tot i sent correctes, no fan altra cosa que dificultar laprenentatge de la llengua a tots aquells pels qui els mitjans de comunicació serien un bon vehicle per assolir un ús normalitzat i planer del català. La polèmica està servida.

Per últim vull esmentar el comentari de la Pilar Porcel que ens recorda que al mes de maig denguany farà 50 anys dels Fets del Palau, que tanta rellevància tingueren perquè simbolitzaren la voluntat ferma del nostre poble de no deixar-se trepitjar. Diu la Pilar que caldria trobar una fòrmula per a celebrar aquest aniversari carregat de simbolisme i més encara atesa la situació actual del Palau i lOrfeó. Ella no en troba el desllorigador, però ens anima a aportar idees. La festa està servida!

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats