Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 16
16 DE MAIG 2011

Activitats SiJ


1961: la represa

Quim Torra

Fa uns dies, l' historiador i amic Lluís Duran, em comentava: “T'adones que enguany és el cinquantenari de la represa?”. No vaig saber què contestar i li vaig pregar que em concretés què volia dir: “Sí, home, sí, el 2011 farà cinquanta anys del naixement d'Òmnium, de Cavall Fort, d'Edigsa i d'Edicions 62”.

Té tota la raó, en Lluís, com sempre. L'any 1961 marca, d'alguna manera, l'inici de la represa catalana, després d'una postguerra llarguíssima i de la decepció de què el final de la II Guerra Mundial no suposés cap canvi a la dictadura que estava practicant el genocidi del nostre país. L'honorable Albert Manent ja va titular precisament així, la represa, el seu primer volum de Memòries.

Som deutors de la generació que va reprendre la lluita per una cultura i una llengua, en unes condicions amargues, desoladores i dificilíssimes. Sense la seva tasca i l'esperança que van posar per tirar endavant, avui, senzillament, no seríem aquí.

A tots aquells homes i dones que van fer possible que la resistència catalana reprengués i s'alcés per aixecar una veu de dignitat i patriotisme volem dedicar-los unes Jornades a Sobirania i Justícia, que titularem, justament, 1961: La represa.

Estem acabant de perfilar els detalls, però volíem fer-vos-ho saber, per si també ens ajudeu a que siguin unes jornades de profit, reconeixement i celebració. En principi, tindran lloc la segona quinzena de setembre. Us n'anirem informant.

Amb l'esperança que la nostra Associació vagi cada dia més omplint buits i fent sentir una veu independent i independentista, us saludo ben cordialment.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats