Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 14
15 DE MARÇ 2011

El llibre


15 testimonis d'excel·lència

Joan Alcaraz

Al llibre 15 entrevistes cuinades a foc lent (El Cep i la Nansa Edicions, 2011) hi he aplegat un conjunt de converses triades especialment d’entre les que he realitzat durant els últims anys. És una tria feta en funció de la meva proximitat al personatge, de l’interès del seu testimoni i de la vigència, a hores d’ara, de les seves paraules. També he procurat cercar –tot i que no s’arribi ben bé a la paritat- un cert equilibri de gèneres, la qual cosa, a la nostra època, em sembla indispensable.

Maria Barbal (escriptora), Manel Camp (músic), Joaquim Capdevila (joier), Roser Capdevila (il·lustradora), Josefina Castellví (oceanògrafa), Andreu Claret (promotor d’obres públiques), Josep Faulí (periodista), Montserrat Guibernau (politòloga), Josep Guinovart (pintor), Joan Isaac (cantautor), Jordi Pàmias (poeta), Josep Pla-Narbona (pintor i dissenyador gràfic), Lídia Pujol (cantant), Carme Sansa (actriu) i Marc Taxonera (monjo de Montserrat i arxiver) són les 15 persones de referència entrevistades en aquest llibre.

La història la fan els pobles, però sota la influència, en bona part, de les seves elits econòmiques i polítiques i els seus referents socials i culturals. És aquest darrer àmbit, el de la cultura, el més vinculat a la meva trajectòria i ben present, doncs, en la tria d’autor que comporta el volum, amb algunes i singulars incursions en altres camps.

El conjunt d’entrevistes han estat publicades, dels anys 2001 al 2009, en tres capçaleres catalanes de coneguda i prestigiosa traject& ograve;ria: El Temps, Presència i Serra d’Or, a més del web Cantautors.cat. Com és habitual en aquests casos, els textos han estat revisats per a fer-ne un conjunt raonablement unitari. I cal assenyalar que, a partir de la data inicial de publicació, unes notes breus actualitzen, si s’escau, la trajectòria del personatge.

¿Què uneix, sobretot, aquestes 15 personalitats catalanes, 9 senyors i 6 senyores de nivell? A més de la cultura en molts casos, al llibre hi trobareu grans dosis d’exigència, d’excel·lència, de solidesa, de coratge, de talent... En definitiva, un geni de país que justifica prou que jo hagi anat cuinant, al llarg d’alguns anys, les visions, sensacions i dèries dels nostres artífexs a foc lent.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats