Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 11
15 DE DESEMBRE 2010

Miscel·lani


Miscel·lani de notícies

Elsa Alvarez

Les filtracions de Wikileaks. La darrera onada de filtracions divulgades per Wikileaks ha estat un cop incruent contra el sistema diplomàtic internacional. Les indiscrecions globals divulgades per Wikileaks posen de manifest que, a l'era informàtica, preservar els secrets és difícil i mantenir-los, cada cop més complicat. N'hi ha prou amb un funcionari insatisfet amb el seu sou o descontent amb els seus superiors perquè els secrets d'Estat es converteixin en notícia als mitjans de comunicació. Així, el món sap ara que els diplomàtics nord-americans informen el Departament d'Estat que Vladímir Putin és un manetes, que Nicolas Sarkozy é s un maleducat, que Hamid Karzai és paranoic, que Angela Merkel és feble, que a Silvio Berlusconi l'esgoten les diversions eròtiques a què es lliura o que José Luis Rodríguez Zapatero és un “esquerrà passat de moda”.

La visita del Papa a Barcelona. Es considera que la visita del Papa a Barcelona, al marge de la seva importància religiosa, resultarà molt beneficiosa per a Catalunya, per a Barcelona i, també, per al català. L’Ajuntament ha fet públic un manifest de benvinguda a Benet XVI. És, però lamentable, l’actitud d’alguns partits, significativament ICV, i el propòsit d’organitzar manifestacions crítiques a la visita. Encara ho és més que un insensat amb càrrec públic, el secretari d’Immigració, compari el Papa amb un imam salafista, dient que són dues versions retrògrades de les seves religions. El personatge no ha estat cessat.

Els castells, patrimoni de la humanitat. El dimarts 16 de novembre de 2010 ha representat un dia especial pel que fa al reconeixement internacional de tradicions culturals importants als països catalans, amb el reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat dels castells, el cant de la Sibil·la, la dieta mediterrània o d'altres nouvingudes com el flamenc. És un clar exemple de com podem ser presents en l'escena internacional a partir d'allò que ens és quotidià, a més i per descomptat, del clar reconeixement de la nostra identitat cultural. A nivell internacional, aquest brillant exemple ens ha de servir per convèncer-nos que ens cal sempre tenir el vector internacional a totes les activitats que es promoguin al Camp de Tarragona i el Baix Penedès. Recordem que avui el nostre territori, el nostre mercat, ja és tot el món. Ja no ens serveixen visions localistes i cal que posem el focus des del més local cap al global.

Lindepentisme, molt present en el resultat electoral. Puigcercós ha dit que l'independentisme havia perdut escons. No, això és mentida. L'independentisme ha prestat els deu escons d'ERC a CiU. A CiU, li toca d'administrar-los pensant en la sobirania i la independència. Si no ho fa així, aquests deu escons, d'aquí a quatre anys els tornarà a perdre. Per una altra banda, aquests quatre escons que ha aconseguit Solidaritat són una part de l'esperit del 10 de juliol. Si Laporta i Carretero haguessin anat plegats, el vot independentista s'hauria multiplicat per dos. El fet que hagin anat per separat ha fet que molta gent s'hagi quedat a casa. Ara comença l'autèntica batalla a quatre anys vista: fora del parlament, quan hi hagi les municipals amb la participació de les CUP, amb el referèndum Barcelona decideix, juntament amb la presència parlamentària, pot fer que les pròximes eleccions autonòmiques del 2014 la presència de l'independentisme al parlament sigui completament determinant.

Sortida d’un nou diari en català. És una notícia boníssima l’aparició d’una nova capçalera editorial en la nostra llengua. El diari Ara, que va treure el primer número el dia de les eleccions catalanes, està promogut per un grup d'emprenedors dels àmbits periodístic, editorial i empresarial com Antoni Bassas, Toni Soler, Albert Om, Xavier Bosch, Carles Capdevila, el Grup Cultura 03, la Fundació Carulla, l'empresari Ferran Rodés i el grup Focus, entre d'altres. El diari neix amb la vocació de ser una àgora pública i de combatre el pessimisme existent a Catalunya des del debat. El diari, que mira i explica el món des de Catalunya, es defineix com a un producte "optimista" per als ciutadans. Ara es dirigeix a la part més activa de la societat i vol contribuir al debat "sense dogmes i sense límits" perquè Catalunya aposti pel futur amb tota la seva ambició i energia.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats