Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 10
15 DE NOVEMBRE DE 2010

El llibre


Les meves conviccions polítiques

Joan Rigol

Quan en un país la gent es distancia de tota la seva classe política alguna cosa greu passa. La desafecció política no és un fet anecdòtic. I a Catalunya creix dia a dia.

Hom veu la política com una simple tàctica d’interessos electorals dels partits, sense més horitzó que el d’intentar guanyar o mantenir el poder. Cal afegir-hi que els mitjans de comunicació subratllen la morbositat de l’enfrontament partidari. Però a l’immediatisme polític –la seva endogàmia els porta a una permanent baralla entre ells- li correspon també el d’una societat consumista, economicista i individualista.

Per altra banda sense el lideratge dels polítics és molt difícil una regeneració cívica. Polítics i societat s’han de complementar en aquesta tasca; uns i altres es necessiten si volen superar aquesta situació.

El ciutadà no és un simple “client” dels polítics i dels serveis administratius. És corresponsable de la societat. A través de les seves responsabilitats familiars; professionals i cíviques han de projectar-se envers la societat. Cal que la pròpia societat assumeixi la seva responsabilitat en l’educació.

La cultura no pot esdevenir reductivament un simple producte de consum o d’entreteniment. Hem de recuperar a Catalunya aquella dignitat cultural que ens fa créixer en humanisme com a persones.

Però sobretot, els nostres polítics han de deixar de banda les seves estratègies i tàctiques de via estreta i assumir que política no és només “poder” sinó especialment “credibilitat moral” per induir als ciutadans a actuar amb el millor de les seves conviccions i sentiments. Hem d’esdevenir una societat que no només visqui per gaudir amb els drets sinó també amb el compliment dels deures.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats