Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 07
15 DE JULIOL 2010

L'opinió del lector


L'opinió del lector

Lourdes Bassols

D’entre els comentaris rebuts aquest mes en destacarem dos de caràcter puntual, que fan referència a aspectes concrets dels articles publicats en el butlletí de juny, i un que comenta de forma general, i molt interessant, algunes de les raons per les que la convocatòria del referèndum definitiu sobre la independència de Catalunya no ha de fer cap por.

En primer lloc, agraïm a Maties Caselles les seves apreciacions molt positives sobre l’article de Ricard Lobo “Què hi diu l’Església catalana?” a partir del qual, a més de felicitar-ne l’autor, M. Caselles ens convida a aprofondir en la tasca, i a reivindicar la figura, de mossèn Ramon Muntanyola en la recuperació de la consciència nacional catalana. Mossèn Muntanyola patí, com tants d’altres, la persecució franquista en els moments més àlgids de la dictadura i, després, la manca de llibertat en l’expressió de la fe religiosa en llengua catalana. Malgrat  el càstig i el bandejament en càrrecs allunyats del centre i sense rellevància, ell no va deixar mai d’escriure els seus versos en català i de lluitar pel restabliment de les llibertats democràtiques. Si en voleu llegir més, a internet trobareu algunes pàgines interessants, entre d’altres:

                                http://www.revistacambrils.com/pagines/reportatges/ramon/ramon.html

D’altra banda, en Jaume Terribas, podríem dir que posant el dit a la llaga, insisteix en la necessitat de què des de SiJ perseverem en la tasca de transmissió i d’extensió a la societat civil de la idea que la independència de Catalunya no només és necessària sinó que també és possible, i ara ho és més que mai. Fent referència a converses amb el nostre President Agustí Bassols, Jaume Terribas expressa la seva esperança de veure al Parlament català, com a resultat de les properes eleccions, una àmplia majoria independentista que, sota el lema de la unitat d’acció, tingui com a objectiu prioritari la clausura definitiva de l’etapa autonomista i el començament de l’etapa que posarà les bases per a l’assoliment de la nostra independència.
 
I aquí escau esmentar el comentari de Pere Alzina i Bilbeny que ens envia quatre ratlles molt sucoses sobre les possibilitats que albira per a la victòria del SÍ en un possible referèndum oficial d’abast nacional, que s’hauria de convocar en la nova etapa parlamentària. A banda de recordar-nos que les regles del joc democràtic comptabilitzen les majories/minories a partir NOMÉS dels vots emesos, l’autor del comentari considera que, un cop convocat el referèndum oficial, la reacció que cal esperar d’Espanya serà tan manifestament contrària per part de la gran majoria d’espanyols -militars, jutges, diplomàtics, periodistes, mitjans de comunicació, polítics de dretes, polítics d'esquerres, etc, que els càndids que encara pensen o desitgen que «hi ha alguna cosa a fer amb Espanya», que «cal trobar l’encaix de Catalunya a Espanya», acabaran d'obrir els ulls en adonar-se’n de què això no serà mai possible. De la mateixa manera que “l’enterrament de l’Estatut” per part del Tribunal Constitucional i la declaració del “final de la descentralització” per part de Zapatero, han provocat, tot i buscant l’efecte contrari, una àmplia resposta popular de la societat catalana, Pere Alzina es mostra convençut de què la reacció que provocarà l’oficialització del referèndum no farà altra cosa que sumar més vots a la causa independentista. Els temps estan canviant i el vent ens bufa a favor. Ara més que mai cal que sapiguem aprofitar-lo! 

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats