Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 07
15 DE JULIOL 2010

L'associat


Dibuix Joaquim Bartra

Marxa cap al Parlament

Marta Corominas
Joaquim Bartra

Hi podria haver d'altres imatges recents mereixedores de protagonitzar aquest text: pensem en la impagable doble transmissió per TV3 del pedagògic vídeo "Adéu, Espanya?", o amb la voluntariosa activitat dels milers de ciutadans anònims organitzant amb l'eficàcia d'un petit exèrcit les consultes independentistes del dia 20 de juny, o també amb el vibrant espectacle, carregat de fervor nacional, que va constituir l'acte d'atorgament del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a l'escriptor Jaume Cabré al Palau de la Música.

Però vull triar la manifestació organitzada per la PDD del dia 12 de juny. Una manifestació que d'entrada s'albirava poc exitosa per una sèrie d'entrebancs: el Tribunal Constitucional no s'havia pronunciat encara; tot just s'obria la porta parlamentària a la recollida de signatures per tal d'iniciar el procés del referèndum d'autodeterminació, d'altra banda els mitjans (ràdio, premsa, televisió) silenciaven la convocatòria, i, per acabar-ho d'adobar, un atac informàtic postposava la seva celebració a una setmana més tard. Com podia ser multitudinària?

Doncs sí, malgrat tot això, o potser a causa d'això, una riada de gent baixava de Via Laietana, ocupava bona part del Parc de la Ciutadella, s'enfilava pel passeig de sant Joan. Molta gent, incomptable pels que hi erem: gent i més gent que no parava de passar. Uns centenar que diu La Vanguardia? Realment ridícul. 50.000, diuen els organitzadors? S'hi acosten molt més.

En qualsevol cas una munió de persones que, malgrat les dificultats, avançava joiosa darrera una sola bandera, una sola voluntat, determinada a escriure la seva pròpia història.
 
 

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats