Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 07
15 DE JULIOL 2010

Sobirania & pensament


Casa Batlló al passeig de Gràcia el 10-J. Foto Pere Alzina

10-J: del carrer a l'escó

Ramon Tremosa

En les tres llargues hores que vaig passar aturat al passeig de Gràcia, el passat 10 de juliol a la tarda, vaig pensar que calia canalitzar políticament, és a dir parlamentàriament, tota aquella força humana espontània. El record de la manifestació de desembre de 2007, contra la llavors ministra de Foment, Magdalena Álvarez, em va venir al cap sovint. Aquella marxa d'un dissabte a la tarda va ser molt concorreguda, amb molta gent de CiU, ERC i ICV, i encara recordo l'ampli ressò que el diari francès Le Monde, entre molts d'altres, en va fer el dia següent.

Però hi ha una cosa que no encaixa amb el relat que llavors es va fer des del catalanisme-nacionalisme català d'aquella manifestació, i espero que ara no ens torni a passar el mateix. Al març de 2008, al cap de pocs mesos, les eleccions generals van donar una majoria de 25 diputats al PSC a Catalunya, mentre que ERC en perdia 5 dels 8 que havia tingut i CiU no en guanyava cap. Abstenció, vot útil, desencís amb els caps de llista, picabaralles nacionals o pel que sigui, llavors l'impacte d'aquella manifestació (que va fer rodar el cap d'Antoni Bassas de Catalunya Ràdio) no es va traduir políticament. Espero que aquesta vegada la mobilització del votant més catalanista permeti recuperar posicions polítiques i parlamentàries als partits catalans que vulguin fer avançar el nostre autogovern. Més participació política és el mètode per a superar la desafecció.

Del centralisme espanyol emergent només ens en sortirem si els catalans votem més a les eleccions, no pas si ens quedem a casa desencisats i emprenyats. Les properes eleccions catalanes haurien de marcar una inflexió en la política nacional en aquest sentit. No podem continuar caient pel pendent de l'abstenció. Si no, l'inefable Alfonso Guerra i el seu "no passarà res" haurà tingut raó.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats