Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 06
15 DE JUNY 2010

L'associat


Catifa de flors naturals

Ara és l'hora!

Marçal Casanovas

A Catalunya cada dia es parla més, i sense embuts, de la possibilitat de la independència.

Des que el duc de Berwick, cap de les tropes borbòniques que assetjaren Barcelona l'any 1714, va rebre la rendició condicionada de les forces catalanes, mai no s'havia parlat tant, públicament, de la possibilitat de la nació catalana de recuperar la llibertat. Després de prop de tres-cents anys d'haver perdut els nostres furs i dignitat nacional, d'haver sofert l'espoliació sistemàtica financera, d'un intent constant d'anorreament cultural i identitari, podem ara plantejar-nos l'assoliment de la independència sense temor a dures represàlies policials o militars com ha succeït en diverses ocasions al llarg de la nostra història.

Gràcies a formar part de la Unió Europea, on impera el respecte democràtic a la diversitat, on ningú no s'imposa als altres per mitjans de coerció violenta, nosaltres podem reclamar, amb entera llibertat, la independència de la nostra nació.

S'han acabat els miraments que fins ara, fa ben poc, havíem de tenir de cara als espanyols per por de perdre l'obligat mercat espanyol per a les mercaderies catalanes. Ara se'ns ha obert un mercat molt més engrescador: el mercat europeu.

Si a tot això hi afegim el viacrucis que ens han muntat menspreant totalment un Estatut d'Autonomia que no persegueix cap més finalitat que fer sentir còmoda una relació entre iguals, podem assumir raonablement que Catalunya no cap a aquesta Espanya.

Participem tots plegats, cadascú des del seu espai social, en la demanda d'un referèndum en tota regla que ens conduirà cap a l'assoliment dels nostres anhels. El clam per la llibertat ha d'ésser unànime!

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats