Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 29
16 DE JULIOL 2012

Editorial


Agustí Bassols

I.-CRISI I INDEPENDÈNCIA.- Els que encara s’oposen o no veuen clara la independència de Catalunya tracten de guanyar temps, per allò que “qui dies passa anys empeny” i esquivar la forta embranzida que està vivint l’independentisme, al·legant –i convencent algú- que la sortida de la crisi és primer que tot. Però les coses no són així. Les actuacions i maniobres per resoldre la situació econòmica no constitueixen cap obstacle per seguir, també, el camí de la independència, que no ha de reportar cap dificultat per a la resolució de la crisi. Ben al revés, si bé la sortida de la crisi no ens portarà la independència, sí que, en canvi, la sortida d’Espanya eliminarà l’espoli que no ens deixa viure i acabarà amb la crisi, o en millorarà molt la situació.

II.-EL PORT DE BARCELONA I L’ESTAT. El Ministeri de Foment té molt avançat l’estudi per finançar els accessos viaris i ferroviaris que precisa el port de Barcelona, gravant amb un peatge el tràfic de contenidors, d’uns 10 euros per contenidor. Encara que la decisió no està presa, aquesta és la solució preferida pel Ministeri perquè obre una via de finançament diferent de la pressupostària. No obstant, és inacceptable i ha motivat un gran rebuig per raó del greu problema de competitivitat que es crearia respecte dels ports en què no hi ha peatge. Deixant a part que aquesta pretesa solució no sigui ni pot ser aplicada, el que preocupa i indigna és que les grans infraestructures de Barcelona, com el port i l’aeroport, estiguin tant en mans de Madrid. Fins a quan?

III.-ELS ANTI–CATALANS. L’ultima agressi& oacute; a la llengua catalana no s'ha perpetrat per l’Estat espanyol sinó lamentablement pel Govern del PP que regeix Les Balears, i ha suprimit el coneixement del català com condició necessària per l’ingrés a la funció pública. És un pas important vers la castellanització de l’Administració pública. Encara que aquesta notícia s’ha difós amplament, creiem que hem de deixar-ne constància en aquest Butlletí.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí: sij@sij.cat
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats