Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 23
16 DE GENER 2012

Editorial


Agustí Bassols

(I) ANY NOU, VIDA NOVA: Si verament volem la independència de Catalunya  –i és clar que la volem, costi el que costi- cal que els catalans, com diu l’adagi, canviem de vida i de manera de fer. Actualment, a més de tot allò ja sabut i dut a terme contra els interessos de Catalunya, com, per exemple la negativa del nou govern de l’Estat a abonar els deutes que hi té contrets, ens arriben notícies sobre noves malvestats, a les que caldrà oposar-nos deixant de banda el nostre innat sentit d’estat, amb posicionaments més tancats i inflexibles que no ens són propis.

En mèrits de les declaracions del ministre espanyol d’Economia, al Financial Times, coneixem la intenció del govern central d’implantar un control estatal, previ a l’aprovació dels pressupostos regionals, de manera que els governs respectius hauran de rendir comptes a Madrid. I així finalitzarà l’autonomia financera. També es parla de la tramitació d’una llei harmonitzadora del sistema educatiu espanyol, amb la previsible intenció de seguir qüestionant la, per a nosaltres, imprescindible “immersió lingüística”.

Davant d’aquesta situació, el govern de Catalunya sabrà demostrar la seva fortalesa no acceptant allò que no sigui acceptable i rebutjant tots els atacs passats, presents i futurs dirigits principalment contra la nostra economia i la nostra llengua. I a la societat civil, i per tant a nosaltres, ens correspon donar el més ferm i eficaç suport al Govern, assumint les responsabilitats pertinents: ara és hora, catalans, ara és hora d’estar alerta... I també pensem que ja és hora de donar uns primers passos pel camí que ha de dur-nos a la independència.

(II) ASSEMBLEA ORDINÀRIA DE L’ASSOCIACIÓ: Quan rebreu aquest butlletí probablement ja tindreu en el vostre poder la convocatòria de l’assemblea ordinària de la nostra associació, o la rebreu molt aviat. Jo us prego a tots aquells associats que us sigui possible assistir-hi, que no deixeu de fer-ho. L’assistència és un dret de l’associat i tots els que ho desitgin podran fer ús de la paraula per exposar i defensar llurs opinions i aportar suggeriments pel millor funcionament de l’entitat.  L’assemblea és també una ocasió perquè els socis fem coneixences uns i altres i retrobem vells amics, sempre tots identificats per la nostra comú ideologia patriòtica. I no hi ha dubte que l’associació que tots estimem sortirà reforçada de l’assemblea.

Acabo aquestes línies, doncs, amb l’esperança d’una propera i extensa trobada de consocis el dia 1 de febrer. Aquest és el primer butlletí de l’any i amb ell us trameto el desig a tots d’un feliç i pròsper 2012 i a Catalunya que s’obrin, o s’entreobrin almenys, les portes de la llibertat.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí: sij@sij.cat
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats