Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 18
15 DE JULIOL 2011

Editorial


Agustí Bassols

I.- El dia 28 del passat mes de juny va complir-se un any de la publicació de la malaurada sentència del Tribunal Constitucional, encarregada de destrossar l& rsquo;Estatut de Catalunya. I el dia 10 d’aquest mes de juliol, hem celebrat el primer aniversari de la gran manifestació de sentit clarament independentista contra l’expressada resolució. Convé recordar aquests esdeveniments per mantenir l’esperit i els sentiments que van promoure i no oblidar que:

  • L’Estatut que va suscitar la sentència en qüestió ja no era el que havia aprovat el Parlament de Catalunya per una aclaparadora majoria.
  • El recurs d’inconstitucionalitat contra l’Estatut que va finalitzar amb la desgraciada resolució de referència va ser interposat pel PP, partit que en el curs dels quatre anys d’incomprensible duració del procediment judicial, es va negar sempre a retirar-lo.
  • Les promeses del president del Govern espanyol respecte del manteniment de determinats aspectes de l’Estatut no han passat de ser res més que paper mullat.

II.- Si bé la recent enquesta sobre la independència de Catalunya del Centre d’Estudis d’Opinió ha estat amplament difosa, creiem que aquest Butlletí no pot deixar de referir-s’hi per tal que els nostres associats en tinguin un coneixement precís, sense haver de recórrer a d’altres mitjans. Així doncs, deixem constància que, en cas de produir-se un referèndum sobre la independència, un 42,9% de ciutadans votaria a favor, un 28% en contra i un 23% s’inhibiria. A més de celebrar aquesta bona notícia, també ha de valdre’ns d’incentiu per assolir un “més enllà” que encara ens fa falta.

III.- El catedràtic de Política i Afers Públics de la Universitat de Princeton, el català Carles Boix, resident als EEUU, va donar el dia 30 del passat mes de juny una conferència (conferència-dinar patrocinada per la nostra Associació) en la que, entre d’altres temes d’interès, va comentar, coincidint amb les dades a què acabem de referir-nos, que actualment es donen les millors circumstàncies per iniciar el camí de la sobirania, basant-se en la realitat d’un mercat únic europeu, en la modernització d’Espanya i el context de pau existent a Europa. Que així sigui i que CIU l’escolti! El professor Boix ha estat premiat per la American Political Science Association, pel seu llibre Democracy and Redistribution i pot ser un dia un bon valedor de Catalunya davant dels EEUU.

IV.- El proper dia 19, a la Sala d’Actes de la Fundació CatDem tindrà lloc la presentació del llibre Catalunya, la meva nació dissortada i decadent, l’autor del qual és en Ramon Vila-Abadal, membre i Conseller de la nostra Associació Sobirania i Justícia. Intervindran en l’acte el M. H. Sr. Jordi Pujol, Josep Forné, President de Noves Bases de Manresa i el Sr. Jordi Albertí, editor del llibre.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí: sij@sij.cat
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats