Dissabte 5 de març es presentà al Paranimf de la Facultat de Medicina de l’Hospital Clínic (Universitat de Barcelona) el projecte de Convenció Constituent Ciutadana impulsat per 13 entitats, entre elles Sobirania i Justícia, sota la marca Reinicia Catalunya.

Després de la gran feina feta i de superar certs entrebancs de divergències que havien sorgit en el any i mig de feina degut a la diversitat d’entitats que en formen part, l’assistència a l’acte va ser massiva. En la primera etapa d’iniciativa ciutadana del procés constituent es té com objectiu afavorir un diàleg per tot el territori. El motiu d’aquesta acció són dos: per una banda s’elaborarà un llibre verd que reculli suggeriments del país que volem i per l’altre un informe constitucional que identifiqui clarament les bases d’una possible constitució catalana. L’objectiu doncs, és fer aflorar un procés constituent inclusiu, transparent, i plenament participatiu. Val a dir que aquesta iniciativa s’emmarca dins del dret a decidir amb l’objectiu d’eixamplar al màxim possible la base social perquè aquest nou país l’hem de construir entre tots i ningú si pot sentir exclòs. Precisament gràcies a haver utilitzat aquest framing a l’acte hi van assistir personalitats de diverses ideologies, organitzacions i partits polítics.

Sobirania i justícia doncs continua compromesa amb Catalunya fent tot allò que considera important per construir una república democràticament sana.