Des que l’opció política dels que volen la independència ha esdevingut majoritària, per davant tant d’aquells que pretenen la preservació de l’actual statu quo, com dels que anhelen seguir dins de l’Estat espanyol havent-se reconegut el dret a decidir dels catalans, tot, absolutament tot, està sotmès a reformulació. El desig de construir un país nou, nacionalment ple, socialment just, econòmicament pròsper i democràticament avançat posa en qüestió tots els elements que, fins avui, han format part de l’ecosistema polític i institucional català. Repensar un país implica repensar-ho tot. Inclosos, naturalment, els seus partits polítics.

I és aquesta la qüestió que posarem sobre la taula en el proper dinar-col·loqui Àgora de Sobirania i Justícia. Hem demanat a Artur Mas, president de CDC i 129è President de la Generalitat de Catalunya, que ens ajudi a reflexionar sobre com han de ser els partits en aquest nou marc, perquè esdevinguin eines útils en una Catalunya millor. El periodista i professor de Comunicació a la URL, Francesc-Marc Álvaro, participarà en l’esdeveniment enriquint el debat que seguirà a la intervenció inicial del ponent. El dinar comptarà també amb l’assistència de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip; del diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, David Bonvehí; de l’ex-assessor presidencial en matèria d’Hisenda, Joan Iglesias; del president de Ferrmed, Joan Amorós; del president de la patronal CECOT, Antoni Abad; de la consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Yvonne Griley; així com d’altres personalitats de relleu social i polític.