Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 29
16 DE JULIOL 2012

Editorial

Agustí Bassols

I.-CRISI I INDEPENDÈNCIA.- Els que encara s’oposen o no veuen clara la independència de Catalunya tracten de guanyar temps, per allò que “qui dies passa anys empeny” i esquivar la forta embranzida que està vivint l’independentisme, al·legant –i convencent algú- que la sortida de la crisi és primer que tot. Però les coses no són així. Les actuacions i maniobres per resoldre la situació econòmica no constitueixen cap obstacle per seguir, també, el camí de la independència, que no ha de reportar cap dificultat per a la resolució de la crisi. Ben al revés, si bé la sortida de la crisi no ens portarà la independència, sí que, en canvi, la sortida d’Espanya eliminarà l’espoli que no ens deixa viure i acabarà amb la crisi, o en millorarà molt la situació.

Llegir més

El dibuix de Joaquim Bartra


Una escola per a nens i nenes de 3 a 6 anys

Joaquim Bartra   

Llegir més

Activitats SiJ


Dinar-col·loqui amb Francesc Homs

Sobirania i Justícia ha convidat Francesc Homs, secretari general de Presidència i portaveu del Govern de Catalunya, al proper dinar-col·loqui de la nostra entitat. L'esdeveniment tindrà lloc dijous, 6 de setembre, de les 2 a 2/4 de 5 de la tarda.

Llegir més


2a Conferència Internacional Building a New State 2012

Isabel-Helena Martí

Divendres, 5 d'octubre, Sobirania i Justícia celebra la 2a Conferència Internacional Building a New State 2012 que aquest any té la col·laboració i esponsorització de l'Assemblea Nacional Catalana. L'esdeveniment, amb un ambiciós programa, s'estén al llarg de tota una jornada, amb sessions de matí i de tarda. Portem un panell de cinc experts internacionals, provinents del Quebec, Escòcia, País Basc i Eslovènia.

Llegir més


Joan B. Casas, crònica d'una trobada

Claudi Grinyó

El 28 de juny passat 30 membres de Sobirania i Justícia vàrem participar en un dinar–col·loqui d’actualitat tenint com a tema “La situació europea, l’estat espanyol i Catalunya”. Tinguérem el privilegi de comptar, com a participant ponent, amb el Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Sr. Joan B. Casas.

Llegir més

Sobirania & pensamentDivulgació de l'estelada

Josep M. Nubiola

En les meves freqüents caminades per la ciutat és motiu de gran satisfacció descobrir permanentment, penjada en un balcó o façana, una senyera del Barça perquè penso “aquí hi ha un dels nostres que es manifesta”. Si el símbol és de caire nacionalista, tant si es tracta de les quatre barres de tota la vida com d'una estelada, en una de les seves dues versions, aleshores la satisfacció es transforma en franca alegria.

Llegir més


La lletra menuda

Pere Grau

Les fatxenderies i els “orgulls nacionals” són coses de les que els bons polítics n’haurien de fugir com del foc de l’infern. El que passa és que de bons polítics n’hi ha menys del que sembla. Com va escriure l’ex-canceller alemany Helmut Schmidt a un dels seus llibres: Hi ha gent, poca, que és important; i n’hi ha molta més que només es creu que ho és.

Llegir més
 

Les dretes i les esquerres

Guillem Carol   

Fa un mesos el Centre d'Estudis Jordi Pujol va publicar un conjunt d'articles on diversos catedràtics i periodistes analitzaven la desorientació de l'esquerra actual. Tots admetien una crisi ideològica de l'esquerra, però afirmaven que encara tenia futur.

Llegir més

El llibre


Incerta glòria, edició del centenari Joan Sales

Maria Bohigas   

Devia ser el 2008, un any després que hagués sortit la traducció completa d’Incerta glòria al francès: jo anava a pagar els dos llibres que havia triat en una llibreria del barri Montparnasse de París –dues novel·les russes imponents i personalíssimes: Txevengur i Oblomov—quan el llibreter em va suggerir de comprar-ne una tercera.

Llegir més
Incerta glòria
Edició del centenari Joan Sales

Joan Sales
Club Editor, 2012
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats