Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 28
15 DE JUNY 2012

Editorial

Agustí Bassols

I.- L'escolarització de les llengües oficials. La setmana passada, quatre famílies més van aconseguir que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya les autoritzés per segregar els seus fills de l’ensenyament oficial de les llengües catalana i castellana i traslladar-ne l’estudi a un programa particular en llengua castellana. Sembla mentida que la petició d’unes poques famílies pugui trencar el sistema educatiu del País, establert per Llei aprovada pel Parlament, que s’aplica des de fa molts anys amb bons resultats. Es així perquè, a una edat determinada, tots els nens i nenes que habiten a Catalunya dominen l’ús de les dues llengües que hi són oficials. I si bé el català es la llengua vehicular per raons que seguidament exposaré, això no perjudica en absolut l’aprenentatge del castellà que disposa del professorat, dels mitjans i dels horaris adequats.

Llegir més

El dibuix de Joaquim Bartra


Somni fallit

Joaquim Bartra   

                                                                                                                                

Llegir més

Activitats SiJ


Compareixença al Parlament de Catalunya

Isabel-Helena Martí   

Honorable presidenta, il·lustres senyores i senyors diputats,

Comparec avui, aquí, davant de la Comissió d'Afers Institucionals en nom i representació de l'associació independentista Sobirania i Justícia a propòsit del projecte de llei de consultes populars no referendàries.

Llegir més

Sobirania & pensamentJustícia!

Enric Vila

Justícia és un dels valors suprems més reconegut en les societats civilitzades. “Causa justa”. Igualtat de les persones i dels grups davant de les lleis i davant dels poders. Aquesta és l'ess& egrave;ncia que defineix la democràcia i és també la base de la llei natural.

Llegir més


Del dret a l'autodeterminació al dret a decidir

Jaume López

Un possible canvi de paradigma en la reivindicació dels drets de les nacions sense estat.

Llegir més


Assemblea Nacional Catalana

Carme Forcadell

El passat deu de març es va constituir, en un acte multitudinari al palau Sant Jordi, l'Assemblea Nacional Catalana. L'ANC és un moviment transversal, democràtic i unitari de la societat civil catalana, que pretén aconseguir la independència per vies absolutament democràtiques i pacífiques.

Llegir més


Catalunya, país d'Europa

Albert Royo

Els catalans sempre hem tingut una clara vocació europeista. Com deia el president Pujol, Catalunya neix de l’Imperi Carolingi i, per tant, forma part del cor d’Europa. Malgrat ser un poble europeu mil·lenari, els catalans no podem participar en una de les aventures polítiques més apassionants de la humanitat: la construcció d’una Europa unida en la diversitat.

Llegir més
 

2a edició de Premis El Matí 2012

Josep Ma. Huguet   

Benvolguts guardonats, Anna Punsoda i Josep Mª Espinàs: enhorabona i moltes gràcies per acceptar aquest reconeixement a les vostres persones i a la vostra tasca.

Llegir més

Món


El sistema autonòmic espanyol pot ser una part de la solució a la crisi

David Gardner   

Des de que es va veure clar que la crisi de l’eurozona no afectava només Grècia, a banda dels comunicats de les cimeres europees que pretenien haver resolt la crisi, la consigna més repetida, disparada pels països perifèrics, ha estat: “Nosaltres no som Grècia”.

Llegir més

El llibre


Amb el corrent de proa

Cristina Gatell    Glòria Soler   

La figura de Jaume Vicens Vives transcendeix l'àmbit de la historiografia per esdevenir un referent cultural del nostre pa& iacute;s. Aquest fet, sobre el qual existeix un ampli consentiment a la societat catalana, va ser el punt de sortida d'aquest llibre

Llegir més
Amb el corrent de proa
Les vides polítiques de Jaume Vicens Vives

Cristina Gatell i Glòria Soler
Quaderns Crema, 2012

Conversa amb...


Montserrat Guibernau, catedràtica de ciència política a la Universitat de Londres

Isabel-Helena Martí   

"La manca d'unitat dels partits polítics és un dels problemes més greus que tenim a Catalunya"

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats