Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 27
15 DE MAIG 2012

Editorial

Agustí Bassols

I.- No és possible que Espanya pugui confederar-se amb cap de les seves comunitats autònomes, sense que prèviament s'en separin i es constitueixin en un Estat independent i lliure. En altre cas, tindrem una aberrant Confederació d'Espanya amb ella mateixa, o per dir-ho d'altra manera, amb una part d'ella mateixa, i la relació seria exactament igual que actualment. És a dir, faltaria el principi de la bilateralitat, que és essencial en una Confederació entre els seus components.

Llegir més

El dibuix de Joaquim Bartra


Temps de manifestacions

Joaquim Bartra   

                                                                                                                                       

Llegir més

Activitats SiJDinar-col·loqui amb Francesc-Marc Álvaro

Seguint la línia dels ”dinars-col·loqui SiJ”, vàrem convidar dijous passat, 3 de maig, Francesc-Marc Álvaro, periodista vilanoví, professor universitari, columnista habitual dels diaris més importants del país, i tertulià radiofònic i televisiu.

Llegir més


Properes conferències Comissió d'Economia

En el transcurs dels propers dies la Comissió d'Economia SiJ farà dues conferències, una a St. Andreu (Barcelona) i una altra a Olot, per explicar la "Viabilitat econòmica de la Catalunya independent". Seran Lluís Bonet, Claudi Grinyó i Quim Torra qui faran les xerrades i Manuel Cardeña qui moderarà els actes.

Llegir més

Sobirania & pensamentEl nacionalcastellanisme de les autovies

Joan Canadell

Fa dos anys el Cercle Català de Negocis publicàvem un estudi per denunciar el desequilibri entre autovies i autopistes a l’Estat espanyol. Del nostre estudi es desprenia el fet que només Catalunya i la Rioja tenien més quilòmetres d’autopista que d’autovia.

Llegir més


El comte-rei que no va ser

Joan Safont

Algú poc avesat a les subtilitats de la nostra història política pot quedar parat si se li explica que alguns dels nostres més reverenciats polítics, intel·lectuals o escriptors republicans van ser seduïts, en major o menor mesura, per l’opció que suposava la monarquia al final del règim franquista.

Llegir més
 

El llibre


La veritat és com l'au Fènix, sempre torna a renéixer

Enric Guillot   

Què succeeix quan en museus d’arreu del món apareixen proves iconogràfiques de l’època, en mapes, còdexs, gravats, i documents, que contradiuen, una vegada i un altra, la historiografia oficial espanyola?
 

Llegir més
Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica
Una història reescrita pels castellans

Enric Guillot
Librooks, 2012

Món


Espanya necessita un pacte nou amb les seves regions

Carles Boix   

En el moment que l’executiu de Mariano Rajoy va fer cent dies de govern, la taxa d’interès dels bons espanyols a deu anys va tornar a créixer.

Llegir més

Conversa amb...


Miquel Calçada, periodista i empresari

Isabel-Helena Martí   

"Quan Catalunya esdevingui un nou estat europeu ens en farem creus recordant tot el temps esmerçat donant voltes a si convenia o no en lloc de parlar de com fer-ho".

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats