Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 25
15 DE MARÇ 2012

Editorial

Agustí Bassols

(I) El Govern de Catalunya ha atorgat als Srs. Josep M. Ainaud de Lasarte i Antoni M. Badia i Margarit la Medalla d’Or de la Generalitat, la màxima distinció honorífica aplicable. Al Sr. Ainaud se li ha atribuït pels seus mèrits com historiador i per la seva contribució a la continuïtat del país i al Sr. Badia i Margarit per la seva aportació al prestigi de la llengua i de la cultura catalanes. Es tracta de dos savis catalans que han dedicat la seva vida a Catalunya i són grans mereixedors de l’elevat honor que se’ls ha conferit. Des d’aquest butlletí, Sobirania i Justícia els transmet la seva més deferent felicitació i felicita també al Govern pel seu encert en la concessió d’aquests guardons. També ens plau recordar que el Sr. Badia i Margarit és President d'Honor de la nostra Associació.

Llegir més

El dibuix de Joaquim Bartra


I el seu cafè, senyor?

Joaquim Bartra   

                                                                                                       

Llegir més

Activitats SiJDinar-col·loqui SiJ amb Josep M. Vila d'Abadal

Joan Altès

El passat 1 de març Sobirania i Justícia (SiJ) va organitzar un dinar col·loqui al restaurant Pomarada amb Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic i impulsor de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) com a convidat.

Llegir més


Acte de presentació pública a l'Orfeó Gracienc

Lluís Bonet

Viabilitat econòmica de Catalunya Independent. El dia 20 de febrer se celebrà una trobada organitzada per la Comissió d’Economia de Sobirania i Justícia amb la col·laboració de l’Orfeó Gracienc per tal de divulgar i aprofundir en el coneixement d’aquest tema.

Llegir més


Associació Europea per a la Independència

Antoni Castella

El 14 de juliol de 2011, representants de grups independentistes de Flandes, de Catalunya i d’Escocia signaren a Bruges un acord sobre la constitució de la “European Partnership for Independence” (EPI).

Llegir més


Per què una Comissió d'Infraestructures?

Alfons Ortí

La prosperitat d’un país està lligada tant a la capacitat i força d'iniciativa de les persones com a la potència de les infraestructures de què disposa perquè aquestes actuen com elements de suport a la vida social i econòmica.

Llegir més
 

Sobirania & pensament


Eliminar ajuntaments: un greu error polític

Miquel Rubirola   

El fort impacte negatiu de la crisi sobre les finances municipals i la necessitat de mancomunar els serveis locals ha suscitat un debat sobre si s’ha de reduir o no el nombre d’Ajuntaments catalans que actualment és de 947 municipis.

Llegir més


Francesc Cambó, personatge indispensable

Charles E. Ehrlich

Els esdeveniments dissortats de la Setmana Tràgica, l'any 1909, suposaren un cop de destral que féu fracassar el primer intent, en època moderna, de dotar Catalunya amb una autonomia política, per bé que força limitada.

Llegir més


El retorn de l'exili de Joan Sales

Hilari Raguer

Una de les conseqüències de l’Entronització de la Mare de Déu de Montserrat, el 27 d’abril del 1947, va ser que el grup d’exiliats que des de Mèxic publicaven els Quaderns de l’Exili, i que com tots els exiliats tendien a creure que la Pàtria era allà on ells eren, van descobrir que Catalunya era encara a Catalunya.

Llegir més
 

El llibre


Una explicació per als no explicats

Francesc Canosa   

La sentència continua sent certa: “Guanyi qui guanyi, jo he perdut”. Ho va escriure Joan Sales sobre la tragèdia que va marcar la seva generació i els destins del país.

Llegir més
Entre el sabre i la bomba
Memòries d'un país i d'un partit: Unió Democràtica de Catalunya (1931-1980)

Francesc Canosa
A Contra Vent, 2012

Conversa amb...


Jordi Pujol, expresident de la Generalitat de Catalunya

Isabel-Helena Martí   

"El camí de la independència pot semblar difícil però estic convençut que s&# 39;hi pot transitar".

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats