Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 24
15 DE FEBRER 2012

Editorial

Agustí Bassols

(I) A l’editorial del nostre Butlletí del mes de desembre, vam lamentar que cap Bisbe català  hagués alçat la seva veu en defensa de la doctrina social de l’Església que sosté, no únicament  els drets de l’home, sinó també els drets dels pobles i en particular el de la independència, que un comunicat de la Conferència Episcopal Espanyola  no havia respectat.  Així és: en  les recomanacions d’aquest comunicat adreçades als votants catòlics, cara les eleccions del 20-N, va remarcar “la necessitat de tutelar la unitat de l’Estat espanyol, enfront de les manipulacions de la veritat  històrica per causa de pretensions separatistes o d’altres ideologies de qualsevol tipus”.

Doncs bé, ens resulta molt plaent haver de rectificar l’al·lusió a “cap Bisbe català” perquè, almenys un Bisbe, o millor dit, un Arquebisbe, l’Arquebisbe de l’Urgell i Copríncep d’Andorra, de retorn de Terra Santa, en un entrevista publicada al diari “El Punt Avui,” de 22 de gener, després d’una sèrie d’encertades manifestacions sobre temes d’interès, va fer constar que els Bisbes de Catalunya és evident que  estan al costat del que el poble català vulgui; i preguntat, concretament, sobre si el que es vol és la independència, va respondre sense ambages: ”Doncs el que vulgui, si el poble català democràticament ho vol. És el que fa l’Església a tot el món”. (Aquí, podia haver afegit, ”menys a Espanya”).

Llegir més

El dibuix de Joaquim Bartra


Poca collita

Joaquim Bartra   

                                                                                                                            

Llegir més

Activitats SiJMots de presentació

Manuel Cardeña

Esmorzar per a socis SiJ amb Modest Guinjoan

"Sense Espanya. Balanç econòmic de la independència". Aquest és un  llibre important que tracta de l'aspecte que més fa trontollar els nostres empresaris davant de la cada vegada més necessària independència de Catalunya.

Llegir més


Vídeo - Esmorzar per a socis SiJ amb Modest Guinjoan

Llegir més

Sobirania & pensamentPartit Nacional Escocès: gradualisme coherent

Jaume López

Aquest inici de 2012 ens ha donat la sorpresa de sentir al Primer Ministre britànic declarant que està a favor que se celebri un referèndum a Escòcia sobre la seva independència.

Llegir més


La vigència de Francesc Cambó en els nostres dies

Josep Lluís Martín

Fa unes setmanes ha aparegut un nou llibre sobre la vida política de l’eminent líder de la Lliga Regionalista Francesc Cambó i Batlle, escrit pel malaurat dirigent republicà Heribert Barrera.

Llegir més
 

Rondes anuals sota les ombres

Joan Pinyol   

En el centenari del naixement de Pere Calders

Com a país, amb una història que més d’una vegada ens ha girat l’esquena i que ha pogut silenciar la nostra cultura i tradició literàries, també hem estat a punt de perdre Pere Calders en més d’una ocasió.

Llegir més

El llibre


Hores angleses

Enric Pujol   

Aquest llibre de l'historiador i escriptor Ferran Soldevila (Barcelona, 1894-1971) constitueix un gran referent de la prosa catalana del segle XX.

Llegir més
Hores angleses
Presentació i edició a cura d'Enric Pujol

Ferran Soldevila
Adesiara, 2011

Món


La independència escocesa: una oportunitat per bastir un estat modern i segur de si mateix

The Guardian   

Quan es tracta d'assumptes de sensibilitat nacional, és aconsellable que els polítics vagin en compte a recollir unes conseqüències que puguin marcar la història d'una forma tal que ells no desitjarien pas.

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats