Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 21
15 DE NOVEMBRE 2011

Editorial

Agustí Bassols

El passat dijous, dia 3 d’aquest mes, per primera vegada, que jo sàpiga, ha tingut lloc a Catalunya, convocada per la nostra entitat, Sobirania i Justícia, una jornada de treball amb la intervenció d’especialistes internacionals sobre la construcció d’un nou estat, naturalment aplicada a la del nostre Estat català.

Hem batejat la jornada amb la denominació de «Primera Conferència sobre l’Autodeterminació de Catalunya», perquè neix amb vocació de continuïtat. Hi haurà una segona conferència i una tercera, si cal, i tantes com facin falta fins a l’obtenció del nostre anhelat objectiu: la independència de Catalunya.

Llegir més

1a Conferència sobre l'Autodeterminació de Catalunya 2011L'endemà del dia "D"

Quim Torra

Només a Europa, en els últims 100 anys, s’han creat 29 nous Estats. Sovint, absorts en la nostra particular situació, els catalans tendim a oblidar que el procés que Catalunya vol endegar no és especial, ni únic, sinó que molts d’altres ja ho han fet abans.

Llegir més


Mots de benvinguda

Isabel-Helena Martí

Falten només dos anys i mig perquè s'esdevingui el primer centenari de la constitució de la Mancomunitat de Catalunya, la que fou la primera estructura institucional pròpia d'autogovern des de l'ensulsiada del 1714.

Llegir més


Making-of: Building a New State

Llegir més


Ressò als mitjans de comunicació

Llegir més
 

El dibuix de Joaquim Bartra


El discurs del Sr Peces-Barba

Joaquim Bartra   

                                                                                                                              

Llegir més

Sobirania & pensamentEn el 40è aniversari de l'Assemblea de Catalunya

Joan Vallvé

El 7 de novembre d'enguany s'escau el quarantè aniversari de l'Assemblea de Catalunya. Concretament de la sessió que va tenir lloc en plena dictadura franquista a l'església de Sant Agustí del barri del Raval de Barcelona.

Llegir més


La taxa Tobin

Lluís Bonet

Els informatius i la premsa de finals de setembre ens anuncien el nou impost que la Comissió de la UE es planteja implantar. Preveu  recaptar  55.000 M €/any. Per tal de situar-nos cal indicar que el pressupost d’ingressos de la UE (2009) ha estat de 108.909 M € (1% aprox. del PIB de la UE-27).

Llegir més
 

El llibre


Viure i morir per Catalunya

Jordi Badia   

Des d’una òptica de difusió social, penso que els lectors gaudiran d’una visió molt il·lustrativa, minuciosa i generosa sobre Josep Suñol i Garriga i la seva voluntat de formar un poble català fort, ètic i culte, lema que continua essent vigent i més necessari que mai després de setanta-cinc anys de la seva injusta i trista desaparició".

Llegir més
Josep Suñol i Garriga
Viure i morir per Catalunya

Jordi Badia
Pagès Editors, 2011
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats