Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 19
15 DE SETEMBRE 2011

Editorial

Agustí Bassols

Diumenge passat hem celebrat els catalans la nostra Diada Nacional amb el mateix fervor de sempre, però sota els efectes dels darrers maltractaments provinents d’Espanya, que han suscitat un augment visible de l’independentisme.

L’acte institucional, pletòric de gent, va desenvolupar-se d’acord amb un programa ben escollit que va complaure tothom. Em plau molt poder explicar que la gran ovació, els prolongats aplaudiments i els crits a favor de la independència, que encara ressonen als nostres caps i als nostres cors, van ser dedicats a la nostra llengua i, concretament, a la immersió (objecte de la darrera agressió espanyolista) en virtut de l’excel∙lent parlament de Màrius Serra. Anem bé: el Govern ha plantat cara i el poble li dóna suport.

Llegir més

El dibuix de Joaquim Bartra


Catalans

Joaquim Bartra   

                                                                           & nbsp;                                          & nbsp;                           

Llegir més

Sobirania & pensamentDarrere els bàrbars de Lloret

Quim Torra

Darrere els bàrbars de Lloret, s'amaga la costa més brava, les cales més delicades, el cel més avellutat d'un blau que es confon, a l'horitzó, amb la mar més caramelitzada i sensual de la Mediterrània.

Llegir més


Solidaritats històriques

Lluís Bonet
Claudi Grinyó

Quan el 2006 es tancaren els comptes del segon període d’ajuts que la Comunitat Econòmica Europea destinà a l’estat espanyol...

Llegir més


Sota el signe de la llengua

Anna Punsoda

La pàtria, entesa en un sentit espacio-temporal però alhora íntim, travessa tota l’obra de Joan Maragall. Ja a les Notes biogràfiques de joventut ens diu que, quan va deixar l’empresa paterna després de quatre anys infernals...

Llegir més


La llengua catalana en la cort d'Alexandre VI

Jordi Bilbeny

Fullejant el llibre de la Zenia Sacks Da Silva, The Spanish connection. Spanish and Spanish-American Lliterature in the Arts of the World, hi llegeixo uns mots ben suggerents.

Llegir més
 

El llibre


Converses amb Oriol Junqueras

Bernat Ferrer   

Què hi feia al Parlament Europeu el llavors independent Oriol Junqueras com a representant dels votants d’Esquerra? Qui és, més enllà dels titulars de premsa i dels minuts en què apareix a la ràdio i a la televisió?

Llegir més
Converses amb Oriol Junqueras
Una actitud per fer avançar el país

Bernat Ferrer
Viena Edicions, 2011

Conversa amb...


Guillem López i Casasnovas, catedràtic d'economia i conseller del Banc d'Espanya

Isabel-Helena Martí   

"No hi veig cap raó per pensar que els catalans estan condemnats pel seu fenotip a estar integrats, per sempre més, a un estat que no ho posa gens fàcil".


 

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats