Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 18
15 DE JULIOL 2011

Editorial

Agustí Bassols

I.- El dia 28 del passat mes de juny va complir-se un any de la publicació de la malaurada sentència del Tribunal Constitucional, encarregada de destrossar l’Estatut de Catalunya. I el dia 10 d’aquest mes de juliol, hem celebrat el primer aniversari de la gran manifestació de sentit clarament independentista contra l’expressada resolució. Convé recordar aquests esdeveniments per mantenir l’esperit i els sentiments que van promoure i no oblidar que:

  • L’Estatut que va suscitar la sentència en qüestió ja no era el que havia aprovat el Parlament de Catalunya per una aclaparadora majoria.
  • El recurs d’inconstitucionalitat contra l’Estatut que va finalitzar amb la desgraciada resolució de referència va ser interposat pel PP, partit que en el curs dels quatre anys d’incomprensible duració del procediment judicial, es va negar sempre a retirar-lo.
  • Les promeses del president del Govern espanyol respecte del manteniment de determinats aspectes de l’Estatut no han passat de ser res més que paper mullat.
Llegir més

Activitats SiJFem més gran Sobirania i Justícia

Quim Torra

Aquest estiu, cada associat que porti un nou associat. Estimats/des, som a punt de començar les vacances d'estiu i em plau desitjar-vos, abans de res, que passeu uns bons dies de vacances, amb la companyia dels vostres familiars I amics.

Llegir més


Esmorzar amb Salvador Cardús

Josep Ma. Huguet

El proppassat dijous 23 de juny al matí, a l’ Espai Volart de la Fundació Vila Casas, vàrem tenir una trobada amb el professor Salvador Cardús. Em sembla que no calen gaires presentacions d'en Cardús. La seva trajectòria és prou coneguda.

Llegir més

Sobirania & pensamentL'esperit Virtèlia

Anna Roig

Generació Virtèlia és una mirada encuriosida, un relat, sobre l’origen comú d’uns quants joves de la Barcelona dels anys quaranta, cinquanta i seixanta, que recuperada la democràcia, han tingut un paper destacat en la nostra societat.

Llegir més


Censura, ara i aquí

Roger Palà

Es pot parlar de censura, l'any 2011, als Països Catalans? La paraula és forta i ens du a la memòria temps foscos i aparentment superats. Però parem-hi una mica d'atenció.

Llegir més
 

Economia ficció

Alfons Duran   

Els polítics bascos van ser més hàbils que els catalans i van argumentar la defensa dels seus drets forals, la qual cosa els va donar independència econòmica.

Llegir més

El llibre


Sense Espanya

Modest Guinjoan   

En el cas hipotètic que Catalunya endegués i culminés el procés d’independitzar-se de l’Estat espanyol, en l’àmbit comercial es podrien donar tres grans tipus de reaccions que afectarien els fluxos d’intercanvi entre Catalunya i Espanya.

Llegir més
Sense Espanya
Balanç econòmic de la independència

Modest Guinjoan i Xavier Cuadras
Pòrtic, 2011

Conversa amb...


Carles Boix, catedràtic de ciència política a la Universitat de Princeton

Isabel-Helena Martí   

"Anem cap a un xoc de dimensions importants i jo diria que la gent del carrer encara no ho ha entès."

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats