Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 16
16 DE MAIG 2011

Editorial

Agustí Bassols

Fa uns dies, vaig llegir en un diari català la ressenya que feia de la “Conferència per l’Estat propi” que tingué lloc el dia 30 del passat mes d’abril.

L’article començava amb una frase, posada entre cometes suposadament per indicar la seva literalitat respecte de la pronunciada per un dels oradors de l’acte. La frase en qüestió, que també transcric literalment, deia així: “Hem fet país, després hem fet nació, hem construït aquesta nació i ara ha arribat el moment de fer l’estat”. D’aquest redactat sembla deduir-se’n que la Nació catalana és una creació relativament moderna, preparatòria de l’Estat.

Sense ànim de donar una lliçó a ningú, però per evitar possibles confusions a persones poc versades en la nostra història, crec d’interès recordar que la Nació catalana té mil anys d’existència i que l’idioma i el Dret de Catalunya, principals atributs de la nacionalitat, també són mil∙lenaris.

Llegir més

Activitats SiJ1961: la represa

Quim Torra

Fa uns dies, l'historiador i amic Lluís Duran, em comentava: “T'adones que enguany és el cinquantenari de la represa?”. No vaig saber què contestar i li vaig pregar que em concretés què volia dir.

Llegir més


Ben fet, consellera!

Isabel-Helena Martí

És una bona notícia que la consellera de Justícia, Pilar Fernández i Bozal, hagi fet arribar una carta, el passat 29 d'abril, al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno.

Llegir més
 

Catalunya al món


El secret català en l'èxit de Salmond

Philip Stephens   

Seria prematur esquinçar el mapa del Regne Unit. Però després de l'assalt nacionalista al parlament d'Edimburg seria igualment insensat presumir que el futur de la unió de 300 anys amb Anglaterra està sa i estalvi.

Llegir més

Sobirania & pensamentSi morim, morirem en català

Carles Ribera

En els darrers mesos m'ha semblat detectar, almenys entre la selecta opinió pública que encara conserva l'hàbit cada cop més extraordinari de llegir diaris, una certa eufòria davant del panorama actual de la premsa en català.

Llegir més


Benet, fer pàtria escrivint història

Jordi Amat

El 19 de març de 1964, un dijous, l’assaig Maragall i la Setmana Tràgica de Josep Benet va rebre la Lletra d’Or, un premi literari que es convocava des de feia nou anys i s’havia dissenyat per destacar la vàlua de la millor obra en llengua catalana publicada l’any anterior.

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats