Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 15
15 D'ABRIL 2011

Editorial

Agustí Bassols

1.- Ahir, dia 14 d’abril, es compliren vuitanta anys de la proclamació de la República Catalana per Francesc Macià, interpretant ─com ell mateix va dir─ els sentiments i els anhels del poble que acabava de donar-li el seu sufragi. Aquest esdeveniment històric de primera magnitud va obrir els cors a totes les esperances, però malauradament vam haver de conformar-nos amb un mesquí Estatut d’Autonomia, després d’un debat parlamentari que va suposar una forta retallada de l’avantprojecte de Núria (la història es repeteix).

Han transcorregut vuitanta anys des d’aquella proclamació, però l’independentisme ha perseverat a Catalunya i podem afirmar que és ara més fort que mai. Cada dia som més els que creiem que la independència és necessària per a la supervivència de Catalunya i que és justa i és possible.

Llegir més

El dibuix de Joaquim Bartra


Deixa'ns retallar tranquils, que ja tens prou feina!

Joaquim Bartra   

Llegir més

Activitats SiJUn país normal

Quim Torra

Gent normal d'un país normal que vota normal. Gairebé 900.000 catalans han votat que SÍ als diferents referèndums sobre la independència celebrats durant el darrer any i mig a Catalunya. Els magnífics resultats de Barcelona, en la prova del 10 d'abril, sense mitjans, sense suport institucional, basant-ho tot a la voluntat, l'esforç i el patriotisme de la ciutadania, tanquen una etapa.

Llegir més


És la nostra hora

Isabel-Helena Martí

Avui fa justament una setmana que posàrem en circulació el vídeo "És la nostra hora" amb guió de Francesc Canosa i realització d'Irina González, i que és adjunt, al final d'aquest text, per si l'amable lector considera d'interès donar un cop d'ull. Han estat nombroses les expressions de felicitació pel treball portat a terme i des d'aquestes breus ratlles volem agrair la generositat amb què ha estat rebut per socis i amics.

Llegir més

Sobirania & pensamentOn no n'hi ha, en pot rajar?

Manuel Cardeña

No és estrany que amb l'espectacle que des d'un cert temps estan donant els tres partits que es declaren partidaris de la independència, el gruix del vot independentista del nostre poble  s'hagi decantat en les darreres eleccions per la opció nacionalista majoritària, ja que li ha semblat més seriosa i responsable.

Llegir més


No canviïs de llengua

Agustí Carles

L’Administració de justícia protegeix els drets lingüístics dels ciutadans? Aquesta punyent pregunta ens l’hem feta des de l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia en constatar que, si bé l’any 2005 el nombre de sentències dictades en català era d’un 20%, l’any 2009 ha estat d’un 16% i, segons sembla, les dades del 2010 són encara pitjors...

Llegir més
 

Matar Pla

Enric Vila   

En el seu llibre L’angoixa de les influències, Harold Bloom explica la vida dels grans escriptors com una lluita per alliberar-se dels seus mestres.

Llegir més

Catalunya al mónCatalunya s'oposa a una austeritat "insensata"

Victor Mallet

Artur Mas, president de Catalunya, regió autònoma d'Espanya, ha compromès la seva administració a una austeritat rigorosa però ha rebutjat per "destructives" i "insensates" les retallades en despesa exigides pel govern central per l'acompliment dels objectius de dèficit de les regions pel 2011.

Llegir més


Impuls a l'independentisme català després de la consulta a Barcelona

Giles Tremlett

Els activistes per a la independència de Catalunya asseguren que s'ha progressat de forma significativa atès que una de cada cinc persones a la capital de la regió, Barcelona, ha participat en un referèndum no oficial sobre la creació d'un estat propi

Llegir més
 

Cròniques de la Catalunya Independent


Ser independents

Caterina Roger   

Més que independentistes, el que va comptar va ser la voluntat de ser independents.

Llegir més

Vida d'un diletant


Made in Japan

Joaquim Pijoan   

Els terribles cataclismes que han castigat durament la costa nord-est de l’illa de Honshu, la més gran de l’arxipèlag japonès, han estat notícia de portada durant dies.

Llegir més

El llibre


Les entreteles de la Transició

Patrícia Gabancho   

L’efecte més positiu del moviment de les consultes sobiranistes (a part d’estendre la consciència col·lectiva) és que ha trencat amb la dinàmica instal·lada des de la Transició.

Llegir més
A la intempèrie
Una memòria cruel de la Transició catalana (1976-1978)

Patrícia Gabancho
L'Arquer, 2011

Zig-Zag


I si el present és el passat?

Francesc Canosa   

Algú potser encara creu que els nord-americans es van posar a fer westerns perquè s'avorrien. Glopejaven xarop de cactus i mastegaven regalèssia de serp. Els ianquis s'inventen el western perquè volen explicar la seva vida.

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats