Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 14
15 DE MARÇ 2011

Editorial

Agustí Bassols

El dia 25 del propassat mes de febrer, va tenir lloc, com estava previst, lAssemblea general extraordinària de la nostra Entitat. El dia assenyalat per aquesta celebració -un divendres al vespre- responia a la dificultat de trobar un local adequat a les nostres necessitats un qualsevol dia feiner més propici. Així i tot lassistència va ser prou bona i representativa.

Lacte va desenvolupar-se dacord amb lOrdre del Dia establert, publicat a la convocatòria. Així, després de lexposició de les raons que aconsellaven la creació dun Consell, la reforma dels Estatuts Socials, posada a votació, va ser aprovada per unanimitat. Va intervenir després el candidat a la presidència de la Junta, Quim Torra, amb una documentada exposició dun ambiciós projecte de futur, renovador i de gran eficàcia, per ser desenvolupat per lAssociació.

Llegir més

El dibuix de Joaquim Bartra


Han plantat cara

Joaquim Bartra   

                                                                                                                 

Llegir més

Activitats SiJ14.14.14. La nostra hora

Quim Torra

El 14 d'abril de 2011 farà 80 anys que Francesc Macià va proclamar la República Catalana. Avui, som molts els que ens sentim hereus d'aquella República Catalana, dels valors cívics i ètics del republicanisme i del catalanisme, de l& rsquo;austeritat, de la virtut civil, de la igualtat i la llibertat. I de la justícia.

Llegir més


El catalanisme que no coneixem

Lluís Duran

El catalanisme, el moviment d’afirmació nacional català, té una llarga història de més de 125 anys. Hem oblidat que els seus orígens no foren exclusivament lligats a l’acció política, sempre mantingué una densa activitat per defensar la llengua i modernitzar la cultura catalana.

Llegir més
 

Sobirania & pensament


Tan catalans com espanyols? Anàlisi d'un equívoc

Ferran Sáez   

La pràctica totalitat de les enquestes que es fan públiques a Catalunya en relació a les adscripcions identitàries de la població mostren, des de fa molts anys, un clar predomini de les persones que es consideren "tan catalanes com espanyoles". 

Llegir més


"España", un país normal?

Enric Bou

Fa unes poques setmanes va esclatar una polèmica pueril a propòsit de l'ús de les llengües minoritàries en el “Senado” de l'estat espanyol. Per primer cop des de la restauració de la democràcia (fa només 35 anys...) un senador de l'Entesa, Ramon Aleu, va utilitzar el català en el ple.

Llegir més


Coses que tenim

Araitaca

Araitaca és una organització que va començar a caminar el 2005 entorn de la PDD (Plataforma pel Dret a Decidir) – n’és cofundadora – per tal de fer–se sentir en el debat de les demandes de més sobirania i autogovern.

Llegir més
 

L'associat


Sue Ellen ets un pendó (I nosaltres, també)

Isabel Castella   

“¡No huyas, ya eres mío!”.“No, no, talla, no miris a càmera!!”. En Gaël i els seus amics estan gravant una pel·lícula en vídeo. 

Llegir més

L'opinió del lector


L'opinió del lector

Lourdes Bassols   

A diferència del que és habitual en aquesta secció, avui no la dedicarem als comentaris dels nostres lectors arribats per escrit i via telemàtica.

Llegir més

Cròniques de la Catalunya Independent


Ciutadania catalana

Caterina Roger   

Des de la pèrdua de la independència el 1714, la Nació catalana tractà repetidament de reconquerir la sobirania perduda per la força de les armes. Mai no ho aconseguí.

Llegir més

Vida d'un diletant


Relleu generacional

Joaquim Pijoan   

El món present, el món global, viu uns temps convulsos i extremament complicats per a tothom, són temps de crisi, no dic res de nou, però també són temps d’esperança.

Llegir més

Miscel·lani


La porta de la gàbia

Elsa Alvarez   

El proppassat dijous 3 de març a lauditori de la Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon Llull, el catedràtic de ciència política i afers públics de la Universitat de Princeton Carles Boix, va presentar La porta de la gàbia.

Llegir més

El llibre


15 testimonis d'excel·lència

Joan Alcaraz   

Al llibre 15 entrevistes cuinades a foc lent (El Cep i la Nansa Edicions, 2011) hi he aplegat un conjunt de converses triades especialment d’entre les que he realitzat durant els últims anys.

Llegir més
15 entrevistes cuinades a foc lent
Joan Alcaraz
El cep i la nansa, 2011

Zig-Zag


El meu Quim Torra

Francesc Canosa   

Tinc el detector de la mala educació. És així. La mala educació és terrorisme social. Perquè el mal educat és un cotxe bomba ambulant: mai saps quan farà bum.

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats