Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 13
15 DE FEBRER 2011

Editorial

Agustí Bassols

Avui no puc deixar de referir-me a les reflexions escrites de mà de lalta personalitat política que va governar serenament Catalunya durant vint-i-tres anys. En el curs daquesta llarga etapa, va esforçar-se per potenciar lautogovern duna autonomia escassa i pel reconeixement de la personalitat pròpia i diferenciada de Catalunya que Espanya va negar, que nega ara, i que no reconeixerà mai.

Com sexposa en les al·ludides reflexions del nostre ex-President, lEspanya de sempre ha volgut, també sempre, un poder polític unificat, una centralització econòmica absoluta i una uniformatització lingüística i cultural de signe castellà. Aquesta concepció i aquest procedir liquiden Catalunya com a Nació. No demà mateix, però sí a poques dècades vista.

Llegir més

Demanda a Estrasburg


Campanya d'adhesions

Quim Torra   

En data 14 de gener, s'interposà, davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg, una demanda contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. La demanda la presenten l'advocat Jordi Cortada i l'editor i llicenciat en dret Quim Torra.

Llegir més

El dibuix de Joaquim Bartra


Adéu-siau!

Joaquim Bartra   

                                                                                                                                         

Llegir més

Sobirania & pensamentNoves amenaces, noves oportunitats

Manuel Cardeña

La lluita per la independència de Catalunya ha entrat en una nova fase en la que, al meu entendre, recau una gran responsabilitat sobre el nou govern del nostre país. Perquè? Jo sostinc que el resultat de les darreres eleccions ha estat molt interessant des del punt de vista nacional català.

Llegir més


L'enganyifa del federalisme

Hilari Raguer

Des de dos àmbits es propugna actualment el federalisme a l’estat espanyol: des dels constitucionalistes espanyols aparentment més oberts, però que precisen que no podrà ser asimètric, o sigui que no ha de suposar privilegis per a cap comunitat autònoma; i des de l’anomenat sector catalanista del PSC.

Llegir més


Bilingüisme i cultura

Lourdes Bassols

Recentment han augmentat els ja constants atacs des de les institucions de lestat espanyol contra la llengua catalana, encarnats en les prohibicions que es deriven de la sentència del Tribunal Constitucional.

Llegir més


Escòcia: Reagrupament unionista

Marc Gafarot

El proper cinc de maig els escocesos estan cridats a les urnes. A les passades eleccions l’Scottish National Party, partit que advoca per la independència de la resta del Regne Unit, va obtenir una majoria a la cambra de tan sols un diputat.

Llegir més
 

L'associat


La Teoria de Control i Catalunya

Josep Amat   

Per la meva activitat professional, he anat aplicant les teories de Control a l’automatització de molts processos industrials, el que comporta establir en cada cas els elements que permeten la regulació de les principals variables que hi intervenen.

Llegir més

Cròniques de la Catalunya Independent


La guerra per la independència

Caterina Roger   

Afortunadament no va ser una guerra cruenta, érem dins de la Unió Europea i això va impedir que Espanya enviés els seus exèrcits contra Catalunya. Però el que sí va fer fou declarar la guerra contra Catalunya.

Llegir més

Vida d'un diletant


Des hommes et des dieux

Joaquim Pijoan   

Vivim en una societat on la presència de Déu és més aviat escassa, ens hem convertit en homes autosuficients, que creiem més en la raó i la lògica científica, fins al punt de divinitzar-les, que no pas en un Déu omniscient i omnipotent.

Llegir més

El llibre


Llegir finestres

Blanca Llum Vidal   

Que el foc s’encengui just arran d’un precipici és perillós. Fa por. Imagina una bola de foc rostos avall fins a la plana, imagina després com una marca incandescent per entre els arbres i imagina, també, que hi ha un concert de fums fosforescents i d’espetecs.

Llegir més
Poesia completa
Àngel Guimerà

Edició a cura de Blanca Llum Vidal
Edicions de 1984, 2011

Zig-Zag


Eugeni Xammar: l'home que explica el món

Francesc Canosa   

En qualsevol moment de la seva vida Eugeni Xammar (Barcelona, 1888 - L'Ametlla del Vallès, 1973) semblava que ho havia viscut tot.

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats