Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 11
15 DE DESEMBRE 2010

Editorial

Agustí Bassols

Avui es compleix un any, dia per dia, de la presentació del nostre Butlletí, amb el primer exemplar no. 0 i des de llavors, tal com es va anunciar, s’ha publicat i distribuït rigorosament el dia l5 de cada mes, a excepció de l’agost, en què va fer vacances com tothom. Així doncs, l’exemplar nº 11 que entreguem avui, és el darrer del 2010.

Som, efectivament, a les darreries d’aquesta anualitat, en el curs de la qual, entre altres esdeveniments importants, se n’han produït dos que requereixen ser destacats, encara que sigui amb un comentari breu, per raó de les conseqüències que presumiblement se’n derivin. Em refereixo a la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’autonomia de Catalunya i al resultat de les eleccions autonòmiques.

Llegir més

Informe de la Comissió d'Economia


Viabilitat econòmica de la independència

Manuel Cardeña   

Com a coordinador de les aportacions fetes per un grup de socis de SOBIRANIA I JUSTÍCIA, constituïts en Comissió Econòmica, em plau explicar a través del nostre butlletí la gènesi, la realització i les conclusions que se'n deriven.

Llegir més

Sobirania & pensamentHa començat el després

Narcís Oliveres

Hi ha moltes definicions de democràcia. I matisacions. I graus. Es parla, fins i tot, de la qualitat de la democràcia. No és difícil dilucidar la qualitat de la democràcia que regna en un país en funció de les llibertats que hi són respectades.

Llegir més


El Corredor Mediterrani

Josep Pérez

L’Euroregió de l’Arc Mediterrani (Euram), que comprèn el País Valencià, Catalunya, Les Illes, Andorra i Catalunya Nord, s’ha d’obrir camí, com sempre, amb l’esforç i la clarividència de la part de la societat civil més amatent a la problemàtica econòmica i política del país.

Llegir més


Avís de fractura

Xavier Fähndrich

Les eleccions al Parlament de Catalunya han generat moltes lectures diferents. Després dels primers titulars amb la victòria de CiU, han seguit els que furguen en les ferides del PSC i d’ERC.

Llegir més


Vergonya aliena

Salvador Garcia

Que pensaríem els catalans d’un país que en les seves eleccions nacionals utilitza orgasmes, actrius porno, i videojocs que disparen a immigrants i a ciutadans que defensen una opció legítima i democràtica?

Llegir més
 

L'associat


Un salt de gegant

Ramon Munné   

El passat 28 de novembre hi hagué una força política que entrà al Parlament per primer cop i amb 4 diputats. Fou un petit pas per a Solidaritat Catalana per la Independència (SCI), però un salt de gegant per a Catalunya!

Llegir més

L'opinió del lector


L'opinió del lector

Lourdes Bassols   

El debat sobre la immigració, el desenvolupament de la campanya electoral i les hipòtesis sobre com es pot anar consolidant el moviment independentista al nostre país han ocupat la majoria dels comentaris que els nostres lectors ens han fet arribar enguany.

Llegir més

Cròniques de la Catalunya Independent


Els anys anteriors a la independència

Caterina Roger   

Mai no ha estat declarada la independència catalana respecte a Espanya. El procés va ser diferent del que molts creien. En aquells temps, no tenia sentit proclamar la república catalana com va fer el president Macià. Formar part de la Unió Europea permet& eacute; fer les coses altrament.

Llegir més

Miscel·lani


Miscel·lani de notícies

Elsa Alvarez   

Les filtracions de Wikileaks. La darrera onada de filtracions divulgades per Wikileaks ha estat un cop incruent contra el sistema diplomàtic internacional. Les indiscrecions globals divulgades per Wikileaks posen de manifest que, a l'era informàtica, preservar els secrets és difícil i mantenir-los, cada cop més complicat.

Llegir més

Vida d'un diletant


Carn de pensament

Joaquim Pijoan   

Jo porto dintre meu / per fer-me companyia / la soledat només, / la solitud immensa / de l’estimar infinit / que voldria ésser terra, / aire i sol, mar i estrella, / perquè fossis més meu, / perquè jo fos més teva.

Amb aquests versos s’obre el magnífic volum de l’Obra Poètica Completa de Rosa Leveroni en una cuidada edició de CCG Edicions a cura d’Abraham Mohino.

Llegir més

Zig-Zag


Els atrapats

Francesc Canosa   

Fa uns anys vaig tornar a trobar una caixa. Penso que anys endarrere l’havia vist. Fins i tot més d’una vegada. Però aquest cop tocava moure-la.

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats