Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 10
15 DE NOVEMBRE DE 2010

Editorial

Agustí Bassols

Atesa la proximitat de les eleccions autonòmiques, seria lògic que hi dediqués aquest editorial. Però a aquestes altures, i ja en plena campanya electoral, els electors disposen, i aniran rebent, la informació suficient per decidir, aquells que no ho hagin decidit encara, com exercir el dret de sufragi.

En canvi, com ja ha començat a parlar-ne una part de la premsa ordinària, penso que cal alertar els nostres lectors sobre la greu ofensiva espanyolista oberta contra la llengua catalana. És a dir, contra Catalunya i els catalans, centrada en la llengua, per tal com constitueix aquesta el fet diferencial més notori i la via més directa per destruir la Nació catalana, objectiu sempitern i irrenunciable de l’espanyolitat.

Llegir més

El dibuix de Joaquim Bartra


Un govern desballestat

Joaquim Bartra   

                                            & nbsp;                                                                                                   

Llegir més

Sobirania & pensament


Alliberament nacional i societat

Agustí Gallart   

En un món global, exercir el dret a la diferència esdevé una cursa d'obstacles que ens demana actituds de fermesa moral i patriòtica. El poder econòmic senyoreja arreu i “la democràcia no és l’estat natural de la societat”, ens recorda Noam Chomsky.

Llegir més


La força de fons

Carles Castellanos

En el clima d’aquest mes de novembre, en què ens trobem en plena campanya electoral a la comunitat autònoma de Catalunya, correm el perill de reduir totes les possibilitats i potencialitats de l’independentisme a la simple participació en unes eleccions.

Llegir més


Tants caps, tants barrets

Oriol Munné

Sóc dels que penso que Catalunya, si serà independent, no ho serà pas per l’empenta dels seus partits polítics, sinó per la de la seva societat civil organitzada i compromesa amb el seu país, que obligarà a moure fitxa en aquest sentit als partits.

Llegir més

El debat sobre la immigracióImmigració políticament correcta

Toni Castella

Les declaracions efectuades fa uns dies per Angela Merkel en el marc d’una trobada amb els joves del seu partit a Postdam, en què certificava la defunció del model de societat multicultural a Alemanya, ha tornat a posar damunt de la taula el tema de la immigració.

Llegir més


Multiculturalitat versus integració

Lourdes Bassols

Els brots xenòfobs que sorgeixen arreu de la Unió Europea, i malauradament també a casa nostra, fan pensar que les pràctiques habituals a Europa quan a polítiques dimmigració han de ser revisades.

Llegir més
 

L'associat


Sagrada Família i sobirania nacional

Concepció Huerta   

El diumenge dia 7 de novembre de 2010 és ja una data històrica, especialment per la ciutat de Barcelona i per la nació catalana: el temple de la Sagrada Família, la gran obra d’Antoni Gaudí, ha estat dedicat pel Papa Benet XVI.

Llegir més

L'opinió del lector


L'opinió del lector

Joan Alcaraz    Salvador Garcia   

Per què Espanya no pot ser un estat federal. Joan Alcaraz. Les meves incursions per Europa –sobre les quals, relativament, no em puc queixar- no m’han dut fins ara per Flandes i Brusel·les, ni per cap altra part d’un Estat belga que ja fa temps que es troba en crisi, qui sap si irreversible.

Llegir més

Cròniques de la Catalunya Independent


Els nostres aliats

Caterina Roger   

En aquell temps, a la major part dels polítics els preocupava sobretot com poder revalidar el seu càrrec en les properes eleccions mentre que el fragmentat moviment independentista cercava aliats per poder assolir la llibertat.

Llegir més

Vida d'un diletant


Paisatge tardoral

Joaquim Pijoan   

El pintor Robert Llimós ha fet un seguit de pintures, dibuixos i gravats, excel·lents, a partir d’una experiència que, explicada per ell mateix amb una calma serena, m’ha fet pensar.

Llegir més

Miscel·lani


Miscel·lani de notícies

Elsa Alvarez   

El Cercle d'Economia fa un toc d'alerta. El Cercle sha posicionat amb la publicació dun manifest que analitza la crisi econòmica que es pateix, i reconeix que la sentència del Tribunal Constitucional implica el trencament dalguna cosa entre Catalunya i Espanya.

Llegir més

El llibre


Les meves conviccions polítiques

Joan Rigol   

Quan en un país la gent es distancia de tota la seva classe política alguna cosa greu passa. La desafecció política no és un fet anecdòtic. I a Catalunya creix dia a dia. Hom veu la política com una simple tàctica d’interessos electorals dels partits, sense més horitzó que el d’intentar guanyar o mantenir el poder.

Llegir més
Política
Les meves conviccions

Joan Rigol
Llibres a l'Abast, Edicions 62, 2010

Entrevista


Entrevista a Jaume Cabré, escriptor

Isabel-Helena Martí   

"La independència de Catalunya no és només possible sinó també inevitable"

Llegir més

Zig-Zag


El surrealisme, invent català

Francesc Canosa   

Explicaré una cosa que sap ben poca gent. Bé, de fet, l’explica Jaume Passarell, periodista i ninotaire. Gran ninotaire de la Catalunya del primer terç de segle. Gran traçador d’una societat que dibuixava ser un país.

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats