Sobirania i justícia, associació independentista

Imprimir   

BUTLLETÍ NÚMERO 06
15 DE JUNY 2010

Editorial

Agustí Bassols

El dia 25 del mes passat, Sobirania i Justícia va fer la seva presentació al poble de Sarrià, al que em plau donar les gràcies per la seva bona i cordial acollida i el seu favor. També em plau molt expressar públicament el nostre agraïment al Consell Municipal del Districte i al seu President Sr. Puigdollers, al Sr. Rector de la Parrròquia de St Vicens, a la Sra. Montserrat Morera, Presidenta de la Taula d’Entitas, i a L’Orfeó Sarrianenc i a la seva Directora Sra. Carme Maestre. I no vull deixar de mencionar, encara que es tracti de persones de casa nostra, l’esforç i l’encert dels companys de Junta que van organitzar i dirigir l’acte i la presència del nostre President d’Honor, Sr. Badia i Margarit, que va presidir-lo.

Llegir més

Sobirania & pensamentCap a un Codi Civil català

Núria de Gispert

El títol d´aquest article em porta a pensar i a escriure que el nostre dret civil és un dels trets essencials de la nostra identitat com a poble. Ara es compleixen els 50 anys de la Compilació del dret civil català, llei de 1960 i la ponència redactora aleshores deia que el nostre dret era i és un punt de referència a l´hora d& acute;identificar Catalunya com a producte d´un procés històric específic.

Llegir més


Què hi diu l'Església catalana?

Ricard Lobo

Com tots sabem, la societat catalana està experimentant des de fa uns mesos una situació preocupant en diversos àmbits de la seva realitat econòmica, cívica i política. La crisi econòmica incideix i agreuja la crisi política derivada de laprovació en referèndum del nou Estatut dAutonomia del 2006, en mans ara dun tribunal polític que obliga Catalunya a reorientar el seu futur.

Llegir més


Dèficit fiscal i nou finançament

Elisenda Paluzie

El nou Estatut manté Catalunya en el sistema de règim comú, multilateral, on totes les comunitats autònomes acaben acordant amb el Ministeri d’Economia un model en el Consejo de Política Fiscal y Financiera, que es plasma en la LOFCA. El model final acordat és molt semblant a l’anterior.

Llegir més


Contra el poder espanyol

Marc Arza

Reduir el poder espanyol sobre Catalunya ha de ser una prioritat per al país. El poder polític però també el poder econòmic. Des de l'inici del catalanisme la prioritat ha estat evitar les urpes del Madrid polític però amb l'autonomia han aparegut en escena dos nous fenòmens que obliguen a un canvi d'estratègia.

Llegir més


Mots de presentació

Carles Puigdomènech

Hem convocat aquest acte amb un triple objectiu: celebrar el primer any des de la constitució de l’ associació El Matí i el llançament de El Matí Digital, lliurar els premis Joan Sales i Josep Mª Capdevila i presentar el nou format de la nostra publicació digital.

Auditori CIC, Barcelona, 13/05/10

Llegir més


L'any del poeta músic

Jordi Pàmias

Enguany celebrem, a Catalunya, el centenari de la naixença d'un gran poeta: Màrius Torres (1910-1942).

Fill d'Humbert Torres i de Maria Perenya, el jove Màrius va trobar, des de petit, un ambient familiar propici a la cultura i a l'art en general.

Llegir més
 

L'associat


Ara és l'hora!

Marçal Casanovas   

A Catalunya cada dia es parla més, i sense embuts, de la possibilitat de la independència.

Llegir més

L'opinió del lector


L'opinió del lector

Lourdes Bassols   

Avui voldria recuperar un argument que apareix sovint en els comentaris dels nostres lectors i al que encara no li hem prestat, des d’aquesta secció, una atenció directa.

Llegir més

Cròniques de la Catalunya Independent


Regeneració

Caterina Roger   

Als inicis del segle XXI la Nació catalana estava axhausta, desorientada, incapacitada per donar resposta als reptes del nou segle, en un món convuls i amb greus problemes.

Llegir més

Vida d'un diletant


Els treballs i els dies

Joaquim Pijoan   

Lentament, el temps se’n va, i tot el que és essencial sembla continuar igual, com si la immutabilitat fos la llei que ens regís. I tanmateix, l’aparença externa de les coses canvia a un ritme frenètic, les modes, o això que ara en diuen les tendències.

Llegir més

Miscel·lani


Miscel·lani de notícies

Elsa Alvarez   

Eleccions britàniques

El mes passat va haver-hi eleccions al Regne Unit, un país fortament bipolaritzat entre conservadors i laboristes. De manera gens habitual, va emergir amb força el tercer partit en discòrdia, els liberal-demòcrates.

Llegir més

El llibre


Per què el somni?

Antoni Vives   

Quan em vaig proposar escriure un llibre sobre els efectes de la Guerra Civil a Catalunya, sabia on començava però no sabia on havia d’acabar. El somni de Farringdon Road va ser, des del començament, un viatge vital, una experiència de vida en el sentit més pregon de l’expressió.

Llegir més
El somni de Farringdon Road
Antoni Vives
La Magrana, 2010

Zig-Zag


Patrícia Gabancho, escriptora i periodista

Francesc Canosa   

“Trobo a faltar que Pujol digui que la sortida és la independència”

Llegir més
Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats