Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 28
15 DE JUNY 2012

Sobirania & pensament


Assemblea Nacional Catalana

Carme Forcadell

El passat deu de març es va constituir, en un acte multitudinari al palau Sant Jordi, l'Assemblea Nacional Catalana. L'ANC és un moviment transversal, democràtic i unitari de la societat civil catalana, que pretén aconseguir la independència per vies absolutament democràtiques i pacífiques.

Sabem que res no pot impedir la independència del nostre País llevat de les nostres pròpies pors, perquè el dret d'autodeterminació és un dret humà, reconegut per les Nacions Unides i pel Parlament de Catalunya, que mai no ha renunciat a exercir-lo.

L'ANC s'organitza en assemblees locals i sectorials arreu del País, ens adrecem a tots els independentistes convençuts, però també a totes aquelles persones que no són independentistes, però que poden sumar-se al nostre projecte si el veuen just, democràtic, solidari i que els pot oferir una vida millor.

Sabem que no serà fàcil, com tampoc no ho ha estat conservar la nostra identitat perquè en els darrers 300 anys hem hagut de sobreposar-nos a diversos intents de genocidi cultural i lingüístic. Sabem que tindrem la fèrria oposició de l'Estat espanyol i que la Unió Europa tampoc no ho voldrà, tot i que tal i com ha passat en tots els altres processos sobiranistes, al final acabarà reconeixent-nos, perquè no es pot negar a cap nació el dret de tenir un estat. També tindrem l'oposició d'una part de la població de Catalunya que no voldrà formar part d'aquest procés i preferirà continuar formant part de l'Estat espanyol.

Per això un dels reptes de l'ANC és aconseguir el màxim suport perquè quan arribi el moment puguem celebrar el referèndum amb plenes garanties d'èxit, l'altre és arrossegar la classe política catalana cap a la independència. Tenim un full de ruta que passa per la Marxa cap a la independència que començarà el proper 30 de juny i acabarà amb un gran acte a Barcelona l'11 de setembre. Aquesta Marxa pretén estendre per tot el País els nostres objectius i demanar als alcaldes i ajuntaments que aprovin la moci& oacute; per adherir-se a l'Associació de Municipis per la independència i que se sumin al projecte de l'Assemblea.

L'endemà de l'11 de Setembre començarem a treballar per poder fer el referèndum, convocat pels alcaldes, el mateix dia i a tots els municipis on es pregunti al poble si vol que Catalunya sigui un estat lliure i sobirà dins de la Unió Europea. Sabem que els esdeveniments van molt de pressa i que la situació social, política i econ& ograve;mica pot fer que es convoquin eleccions anticipades. En aquest cas, adaptarem el nostre full de ruta al context i demanarem a tots els partits polítics que es comprometin a celebrar el referèndum en cas de guanyar, perquè el poble pugui expressar lliurement si vol o no tenir un estat propi.

Entenem que cap partit democràtic pot estar en contra que el poble català pugui decidir el seu futur. D'altra banda una gran part de la societat catalana ja ha expressat en diverses ocasions i de diverses maneres el seu desig de formar part d'Europa com un estat lliure i sobirà. Un cop celebrat el referèndum, si els resultats ens són favorables demanarem al Govern de Catalunya que iniciï converses amb l'Estat espanyol per negociar la secessió.

Ara, per primer cop en 300 anys tenim l'oportunitat d'aconseguir la independència, tenim les condicions nacionals, internacionals, socials, econòmiques i polítiques per esdevenir un dels propers estats d'Europa, jo no crec en l'ara o mai, perquè el desig de llibertat i de justícia és inherent a la condició humana i l'Estat espanyol continuarà maltractant-nos i negant-nos com a poble, per tant continuarem volent ser independents, però quina mena de poble seríem si podent ser lliures continuéssim sent esclaus?

Per a totes les persones que creguin que l'única sortida digna per a Catalunya és la independència i per a totes aquelles que vulguin una vida millor, ara és l'hora segadors.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats