Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 27
15 DE MAIG 2012

Activitats SiJ


Francesc-Marc Álvaro i Vidal (Vilanova i la Geltrú, 1967)

Dinar-col·loqui amb Francesc-Marc Álvaro


Seguint la línia dels ”dinars-col·loqui SiJ”, vàrem convidar dijous passat, 3 de maig, Francesc-Marc Álvaro, periodista vilanoví, professor universitari, columnista habitual dels diaris més importants del país, i tertulià radiofònic i televisiu.

Amb una sòlida formació intel·lectual, liberal, cartesià i gran  lector d’historiadors i pensadors anglosaxons, quan parla, sorprèn als dogmàtics que es veuen superats pels seus arguments clars i contundents. Dibuixa realitats que no agraden encara que suiguin certes. El seu discurs recorda el pensament liberal i crític de Raymond Aron i Jean François Revel. Per sort el discurs de Francesc-Marc Álvaro no és una veu sola que clama en el desert com ho fou la dels citats pensadors francesos en el seu moment.

Autor de diverses obres d'anàlisi política actual va desgranar una xerrada a partir del titol “Desempat Catalunya-Espanya i els mitjans de comunicació”, seguit d’un col·loqui.

En destaquem els aspectes més interessants:

  • Citant a Gaziel va dir que, ara com abans, estem en un empat de febleses.
  • Quant als mitjans de comunicació de capital català, caldrà seguir amb atenció com es posicionen  en l’àmbit espanyol.
  • Ens caldrà preservar l'important paper de TV3 i Catalunya Ràdio en el manteniment i expansió de la nostra llengua i el tomb històric que ha significat l'edició de La Vanguardia en català.
  • Emfatitzà el gran ressò mediàtic i les seves conseqüències quan el president Mas votà en la consulta de Barcelona sobre la independència de Catalunya.
  • Constatà l’angúnia que fa a les elits espanyoles la pèrdua de la por per part dels catalans a manifestar-se públicament a favor de la independència.
  • Afirmà que el fet de que ara ja no es puguin enviar tancs farà que la batalla es lliuri des dels mitjans de comunicació i la judicatura. Ells seran la tropa de xoc.


Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats