Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 25
15 DE MARÇ 2012

Activitats SiJ


Manuel Cardeña, Alfons Duran-Pich i Quim Torra

Acte de presentació pública a l'Orfeó Gracienc

Lluís Bonet

Viabilitat econòmica de Catalunya Independent. El dia 20 de febrer se celebrà una trobada organitzada per la Comissió d’Economia de Sobirania i Justícia amb la col·laboració de l’Orfeó Gracienc per tal de divulgar i aprofundir en el coneixement d’aquest tema.

El Sr. Manel Cardeña (coordinador de la Comissió d’Economia) presentà l’acte i tot seguit intervingué el primer ponent, el Sr. Alfons Duran-Pich. La seva argumentació  incidí principalment sobre temes que freqüentment creen dubtes i recels a bona part dels ciutadans, evidenciant la feblesa, i en ocasions la falsedat, de certes argumentacions contràries al posicionament sobiranista. La dimensió de país en el context internacional, l’espoli fiscal i les seves conseqüències, les balances comercials amb l’estat espanyol i els mercats exteriors, la història dels processos d’emancipació de les colònies espanyoles, la viabilitat de l’estat del benestar, la competitivitat internacional de l’economia de Catalunya varen centrar la seva exposició.

El Sr. Quim Torra, com a segon ponent, orient& agrave; els seus comentaris a afavorir una reflexió a nivell individual i col·lectiu referent a "Qui som i què volem per Catalunya". En línia amb les conclusions de la primera jornada Building a New State aprofundí en la conveniència de potenciar el coneixement dels recents processos de creació de nous estats europeus, els processos de reconeixement internacional de nous estats, les negociacions que cal portar a terme tant amb l’estat d’origen com amb institucions d’& agrave;mbit supraestatal (UE, ONU, etc). Remarcà la necessitat de tenir un posicionament favorable a les tesis independentistes d’un percentatge notòriament majoritari de la població i d’assegurar el respecte dels drets socials de les minories. Finalment argumentà la conveniència d’assumir el posicionament  sobiranista a nivell personal com a primer pas per aconseguir la sobirania de Catalunya.

Tot seguit es produí un interessant debat entre els assistents.

Cal indicar que l’èxit de convocatòria sobrepassà les previsions dels organitzadors, fins al punt  que alguns dels assistents ocuparen espais com les escales d’accés.

Cartell

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats