Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 20
14 D'OCTUBRE 2011

Vídeo SiJ


Per què? Per justícia, per dignitat

Joaquim Pijoan

Moltes de les coses que faig no sé exactament perquè les faig. Suposo que poc o molt això li passa a tothom, actuem per inèrcies, som animals de costums que no sabem exactament de qui hem heretat... Tanmateix, la situació present, en el marc català, però també sense perdre de vista el context europeu, la situació internacional, tot tan globalitzat, el moment que vivim és particularment preocupant. No cansaré el lector amb un llistat dels mals, econòmics en primer terme, polítics i socials en darrer terme, tan estretament lligats, que ens afecten, en primer lloc perquè no em vull fer pesat, i en segon lloc perquè el lector els coneix, els nostres mals, molt millor que jo mateix. El diagnòstic de la malaltia és vox populi. El pronòstic i el remei potser només Déu els coneix. Economistes, polítics, sociòlegs, antropòlegs, i tots els especialistes que hi vulgueu afegir, avui diuen una cosa, demà l’altra, i ningú sembla saber què cal fer per sortir de l’atzucac en què ens trobem. I tanmateix, és moment d’ actuar amb decisió, per tal de poder veure una mica de llum al final del túnel.

Nosaltres, com a catalans, ho siguem per identitat convençuda i innegociable, o ho siguem per accident, com tants n’hi ha, gent que ha vingut aquí a la recerca d’un horitzó més engrescador que el que tenien al seu país d’origen, tenim dos problemes afegits: aquest espoli fiscal que ens dessagna i posa en perill la pau social i els serveis mínims que ha de tenir assegurats qualsevol persona que visqui i vulgui treballar a Catalunya. I la llengua pròpia d’aquest país, seriosament amenaçada de mort per Espanya, un estat que no vol saber res de la diversitat lingüística i cultural de la península. Aquests dos fets, crucials i determinants, poden empitjorar encara molt més, si les previsions d’una majoria absoluta del PP a les properes eleccions es compleixen.

És davant d’aquest fet que la sobirania nacional es fa imprescindible, si volem continuar sent qui som, i d’una manera justa finançar les necessitats del nostre poble. És per tot això que jo, que no sé mai perquè faig moltes de les coses que faig, sí que sé perquè sóc un soci, modest i poc actiu, de Sobirania i Justícia, una plataforma política necessària, cauta i valenta tot alhora, que crea opinió i omple un buit en aquesta marxa vers la sobirania del poble català. ¿Per què, doncs, sóc un membre convençut de Sobirania i Justícia i de la gent que la conforma? Per justícia i per dignitat.

 

n

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats