Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 13
15 DE FEBRER 2011

Sobirania & pensament


"Recau una gran responsabilitat sobre el nou govern..."

Noves amenaces, noves oportunitats

Manuel Cardeña

La lluita per la independència de Catalunya ha entrat en una nova fase en la que, al meu entendre, recau una gran responsabilitat sobre el nou govern del nostre país. Perquè?

Jo sostinc que el resultat de les darreres eleccions ha estat molt interessant des del punt de vista nacional català. Que una opció nacionalista amb el lema del dret a decidir sense límits, i amb una participació de més del 60% del cens, hagi guanyat també en tota l'àrea metropolitana, crec que té una significació històrica molt concreta ja que podria significar que una gran part de les terceres generacions provinents de les onades immigratòries dels anys 50 i 60 del segle passat poden haver votat ja en clau catalana i no en clau de partit sucursalista. Ja sé que en l'entremig hi ha la greu crisi econòmica que estem suportant i que aquesta crisi es fa servir per a explicar aquesta tendència, però, malgrat això, jo no em puc treure del cap l'enorme manifestació del juliol com a base d'una explicació no purament econòmica del resultat d'aquestes eleccions, la del dret dels catalans a decidir el que volem.

Anem camí de ser un sol poble? Aquest és el somni de tots els qui volem una Catalunya no sucursalista. Evidentment ser un sol poble no vol pas dir votar tothom la mateixa opció política sinó que la gent voti aquelles opcions no supeditades a les consignes que vinguin de lluny del nostre territori. Tan de bo que aquesta nova situació obrís els ulls del PSC, per exemple, i li fes veure que la supeditació al PSOE ja no és necessària i que no per això el PSC ha de deixar de ser socialista i que és molt important el disposar de grup propi al Congrés dels diputats per a què la seva veu sigui escoltada com una veu diferenciada i amb personalitat pròpia.

La justícia social no només exigeix el respecte a la nostra llibertat personal sinó que exigeix també el respecte a la llibertat col·lectiva del poble català que és on es desenvolupa la nostra vida social i on es satisfan les nostres necessitats culturals i econòmiques. L'administració pròpia dels recursos provinents dels nostres impostos és necessària no per a fer-ne un "divertimento" sinó per poder fer les polítiques socials que el nostre poble es mereix. És per això que el nou govern, encara que no tingui la totalitat d'aquests recursos, amb els que tingui ha de fer les coses ben fetes i a més ha d'exigir als poders centrals, per raons de justícia, que facin els pressupostos estatals de tal manera que l'estat inverteixi a Catalunya tot el que li pertoca com a resultat de no haver invertit, durant tants anys en allò que necessitem per estar en condicions de competir en el món globalitzat en què vivim. Ull!, i que allò pressupostat es realitzi.

Cal afegir que l'ofensa constant a la nostra dignitat nacional procedent dels estaments polítics centralistes i de tota la caverna mediàtica, premsa i televisió, tertúlies... fa també que la nostra pertinença a aquest estat es faci cada cop més insuportable i que d'aquesta sensació en participi tothom. El que és estrany és que encara hi hagi gent, ciutadans catalans, que votin i comprin o escoltin i parlin, a, en i des d'aquesta escombraria.

Per tot plegat jo sostinc que estem en un canvi profund d'orientació. Mantenir-nos ferms, fer les coses ben fetes i que es vegi i es noti que som capaços de millorar la situació fins i tot en aquestes circumstàncies, això és el millor que el nostre govern pot fer per la continuïtat del camí iniciat i per arribar a ser un poble que majoritàriament sàpiga on va, condició indispensable per obtenir la plena sobirania de manera pacífica i democràtica.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats