Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 11
15 DE DESEMBRE 2010

Informe de la Comissió d'Economia


Viabilitat econòmica de la independència

Manuel Cardeña

Com a coordinador de les aportacions fetes per un grup de socis de SOBIRANIA I JUSTÍCIA, constituïts en Comissió Econòmica, em plau explicar a través del nostre butlletí la gènesi, la realització i les conclusions que se'n deriven.

És evident que un dels obstacles que impedeix a molts dels nostres compatriotes decidir-se a favor de la independència del nostre poble és trobar una resposta a la pregunta que es formula sobre la capacitat de la nostra economia per sustentar un estat independent. Davant d'aquesta constatació per un cantó i de la nostra resposta positiva a la pregunta que obertament o tàcitament era formulada, vàrem decidir que el mètode a seguir fos el de respondre aquelles preguntes d'àmbit econòmic que més preocupen a la gent. Preguntes clares i respostes senzilles, contundents, entenedores, sustentades per una documentació i bibliografia que fan que les evidències tinguin la seriositat que el tema requereix.

Així doncs vàrem començar fent-nos una enquesta sobre les preguntes més freqüents, les vàrem agrupar per temes i tots les contestàvem, cadascú pel seu cantó, i finalment agrupàrem les respostes, esporgàrem i unificàrem una resposta única per cada qüestió que a la vista de la informació disponible tingués el rigor necessari per ser publicable.

Crec que el resultat ha estat molt satisfactori. Té la força d'una piconadora. El lector d'aquest informe no quedarà insensible davant la magnitud de la tragèdia i de la premeditació que comporta l'aplicació d'una política tan irracional des del punt de vista econòmic, sostinguda obstinadament pel centralisme polític espanyol des de fa molts anys, amb la finalitat exclusiva d'assegurar-se la dependència de Catalunya.

L'objectiu de l'Informe és el de fer obrir els ulls a cadascun dels ciutadans de Catalunya, sigui qui sigui i vingui d'on vingui, perquè vegin que la independència de Catalunya és possible també des del punt de vista econòmic i que el seu assoliment ens beneficiaria a tots.

Llegiu-lo i us en convencereu. I si és així feu-lo arribar als vostres contactes per a què aplegui el major nombre de lectors possible i s'escampi, com una taca d'oli, per tot arreu.

Informe

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats