Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 09
15 D'OCTUBRE DE 2010

L'opinió del lector


L'opinió del lector

Lourdes Bassols

El debat electoral agafa ara, i ho continuarà fent fins a les eleccions, el protagonisme en els comentaris dels nostres lectors. LAssemblea de Sobirania i Justícia ja va decidir que la nostra associació no faria cap recomanació de vot, però és inevitable -i democràticament saludable- que el debat sorgeixi entre els ciutadans i que ocupi converses, tertúlies i també els comentaris que arriben a mitjans com el nostre i dels que ens nanirem fent ressó.

Dentre tots en destaquem un que fa referència a larticle El bon govern” de Joaquim Ferrer, publicat al butlletí de setembre. En aquell article lautor construïa un pont entre la manifestació del 10 de juliol i la comtessa electoral del 28 de novembre i reclamava la necessitat de mantenir lesprit que va portar milers de catalans al carrer per protestar contra la sentència del Tribunal Constitucional i aconseguir que de les urnes en surti un nou i “bon govern” que, a més de gestionar el país amb decisió i coratge per tal de treurel de la crisi, fixi i compleixi els objectius dautogovern als que el poble català aspira.

El comentari que ens ha fet arribar Pere Segura agafa el testimoni allà on larticle de Joaquim Ferrer lhavia deixat i manifesta la necessitat de què el vot del dia 28 no ens porti només un canvi de govern que, malgrat ser nou, torni a repetir ambivalències, dobles llenguatges i eufemismes sinó que sigui un pas endavant respecte al pur autonomisme i ens permeti anar consolidant el camí cap a la necessària i justa independència de Catalunya. Gràcies a Pere Segura, i a altres com ell, per enriquir el debat.

En un ordre de coses ben diferent, volem agrair les aportacions de Marcel Sayol sobre els colors de la bandera catalana. En el seu comentari ens explica que lestelada amb fons triangular blau i estel blanc va ser aprovada lany 1928 en el marc de la Constitució provisional de la República Catalana, títol II, article 3er. Posteriorment, diu Marcel Sayol, partits de caire marxista van adoptar, cap als anys seixanta, la bandera amb lestel vermell sobre fons groc, però aquesta, així com altres variants, no ha estat mai aprovada per cap institució i només representaria als partits que la feien servir aleshores. Gràcies a Marcel Sayol per les seves documentades explicacions.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats