Sobirania i Justícia, associació independentista
BUTLLETÍ NÚMERO 06
15 DE JUNY 2010

Sobirania & pensament


Mots de presentació

Carles Puigdomènech

Auditori CIC, Barcelona, 13/05/10

Hem convocat aquest acte amb un triple objectiu: celebrar el primer any des de la constitució de l’associació El Matí i el llançament de El Matí Digital, lliurar els premis Joan Sales i Josep Mª Capdevila i presentar el nou format de la nostra publicació digital.

Aquesta celebració no és cap acte d’autocomplaença. Ni és l’estil de El Matí ni està el país per gaires festes. La situació econòmica és greu i l’amenaça d’una forta retallada en els nostres drets nacionals no conviden a gaires alegries.

Per això aquesta trobada pretén ser una mostra d’afirmació del que estem fent. El nostre manifest fundacional, amb la diagnosi de la realitat que vivim, les propostes de futur i el camí per arribar-hi són plenament vigents. El nostre diari, El Matí Digital esdevé un instrument més necessari que mai en la mesura que pugui contribuir a generar opinió favorable a la consecució d’aquests objectius fundacionals.

Tots els que estem aquí som conscients de la cabdal importància de la política i els partits polítics. Són aquests els que des de la primera línia condueixen el país. Però al mateix temps coneixem, hem viscut i patit les febleses de la política. Les dificultats i pressions a que estan sotmesos els nostres representants. Els nostres, els de casa, vull dir. Deia Fuster allò de la política la fas, o te la fan. El Matí no fa política directament. És més en formen part persones que simpatitzen amb diferents opcions polítiques, encara que amb objectius nacionals, socials i amb valors compartits. El Matí és lliure, independent.

Amb el xàfec que ens està caient a sobre, a les portes d’una sentència del Tribunal Constitucional que ens vol convertir en una regió d’Espanya, ara més que mai calen contraforts amb fonaments sòlids. Calen murs de contenció que aguantin l’envestida. Perquè ens ve una forta envestida i als polítics no se’ls ha de deixar sols, ni se’ls pot deixar sols. Ni un pas enrere. Folre i manilles. Per això iniciatives com El Matí, com Sobirania i Justícia, Persona i Democràcia, Deu mil.cat, Cercle Català de Negocis, Fundació Relleu, que tant ben representades estan avui aquí, i tantes altres, són més necessàries que mai. Per això, com deia, aquest és abans que res un acte, un modest acte, d’autoafirmació.

El Matí Digital ha tingut aquest primer any una secció privilegiada, la dels “Honorables” d’en Quim Torra. Les cartes adreçades a homes i dones que han estat exemple de servei al país des de diferents àmbits de la vida catalana de la primera meitat del segle XX. Ens calen honorables també del segle XXI. Per això, el segon motiu d’aquesta trobada, el més important, és lliurar els premis instituïts per El Matí: Joan Sales i Josep Mª Capdevila. El primer d’ells, destinat a reconèixer tota una trajectòria al servei de la cultura del país i el segon a premiar joves promeses del periodisme català compromès amb el país. És evident que la importància dels premis no prové de la modesta associació que els dona sinó del nom que porten i de la transcendència del que volen representar. Correspon glossar la figura de les persones que donen nom als premis: a Jordi Sales i al P. Hilari Raguer; així com lliurar els guardons als premiats, aquí presents.

Finalment, el tercer motiu pel qual us hem convidat avui aquí és presentar el nou format de El Matí Digital, del que us parlarà després el seu director, en Joan Capdevila, al que cal agrair la dedicació, treball i paciència (santa paciència) amb tots els col·laboradors durant aquest primer any de vida, amb més de 1.300 articles publicats, més de 240.000 entrades a la web i més de 2.500 comentaris rebuts. Per acabar, hem d’agrair també a en Pere Navalles el seu suport professional en el disseny i seguiment tècnic del nostre diari digital i a Josep Mª Huguet l'organització d’aquest acte.

Gràcies a tots per la vostra assistència i ja sabeu que El Matí està a la vostra disposició.

Comentar l'article
Enviar a un amic
Imprimir plana

  TORNAR A L'ÍNDEX

Baixa subscripció butlletí.
Sobirania i Justícia, Associació Independentista.
Rambla de Catalunya 61, 5è 3a, 08007 - Correu-e: sij@sij.cat
© 2009 Sobirania i Justícia. Tots els drets reservats